Spa: Nederland boven in de overige nevenraces

Start race 1 Porsche Carrera Cup Deutschland
Naast de Porsche Carrera Cup Benelux traden ook de Porsche Carrera Cup Deutschland en het Spaanse Formule 4-kampioenschap aan in het nevenprogramma van de 6 Uur van Spa. In beide series waren het Nederlanders die de toon aangaven, Larry ten Voorde (GP Elite) won beide races van de Duitse Carrera Cup en Dilano van’t Hof (MP Motorsport) won twee van de drie Formule 4-races en verlaat Spa als leider in de tussenstand.
Larry ten Voorde - GP Elite
Uittredend kampioen Larry ten Voorde stapte voor het seizoen over van Nebulus Racing naar GP Elite, maar op de resultaten van de Nederlander had dat geen invloed. In beide races vertrok hij van op de pole en won hij de race. In race 1 ging hij Laurin Heinrich (Van Berghe Huber Racing) en Christopher Zöchling (Fach Auto Tech) vooraf, bij de tweede race op zaterdag kregen we een identiek podium.

Dilano van’t Hof - MP Motorsport
In het Spaanse Formule 4-kampioenschap was de Nederlander Dilano van’t Hof de man van het weekend. Hij won op vrijdag de eerste en tweede race en moest op zaterdag in de derde wedstrijd enkel de Deen Georg Kelstrup voor laten.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.