van der Horst

6H Spa: Britcar in het voorprogramma

Britcar Championship op Spa
Britcar Championship op Spa
Dit jaar verzorgde de Porsche Carrera Cup Benelux samen met de Franse Carrera Cup nog het voorprogramma van de 6 Hours of Spa, maar in 2020 komt de Carrera Cup Benelux het weekend van de WEC race in de Ardennen in actie op Circuit Zolder in het voorprogramma van de DTM wedstrijden aldaar. Als vervanger voor Spa werd de Britcar binnengehaald, dit Brits kampioenschap voor GT en toerwagens zal in de Ardennen twee wedstrijden buiten kampioenschap afwerken.
Brabham BT62
Brabham BT62
Beide races in de Ardennen tellen dus niet mee voor de eindstand van het kampioenschap en staan dan ook open voor teams van buiten de Britcar. Alle wagens die voldoen aan een van de zeven klasses voorzien in het Britcar reglement zijn toegelaten. Het is de eerste maal sinds 2015 dat de Britcar een race buiten het Verenigd Koninkrijk afwerkt. Verschillende Europese teams hebben al hun interesse getoond om de Britcar deelnemers te vervoegen in Spa. Op donderdag 23 april worden de kwalificaties verreden waarna er op vrijdag en zaterdag telkens één 50 minuten durende wedstrijd plaatsvindt. De Britcar kwam eerder op het jaar in het nieuws toen tijdens de finalerace te Silverstone de Brabham BT62 er zijn competitiedebuut maakte.

Foto: Niels Vaeck & Brabham AutomotiveDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 25 december 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons