van der Horst

6H Spa: Dylan Derdaele tweemaal snelste in vrije trainingen

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Voor de openingsmanche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Spa wordt er opnieuw samen gereden met de Franse Carrera Cup waardoor er niet minder dan 40 wagens opdaagden voor de twee vrije trainingen van donderdag. De deelnemers aan de Franse Cup toonden zich tweemaal de snelste, van de rijders die uitkomen in de GT3 Cup Challenge Benelux was het tweemaal Dylan Derdaele (Belgium Racing) die de tabellen aanvoerde.
  • MF Racing
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Spa
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Spa
In de morgensessie ging de snelste tijd in 2:32.140 naar Antoine Jung (Team 85), hij ging zeven andere deelnemers aan de Franse Cup vooraf. Met een tijd van 2:38.843 was Dylan Derdaele (Belgium Racing) de snelste piloot van de Challenge Benelux, waar hij John de Wilde (Speedlover), Xavier Maassen (DVB Racing), Vincent Despriet (Speedlover) en Menno van de Grijspaarde vooraf ging.


Jurgen Van Hover
Jurgen Van Hover
In de tweede sessie ging het er al heel wat sneller aan toe, Julien Andlauer (Martinet By Alméras) klokte af als snelste met een tijd 2:23.242. Hij werd gevolgd door drie rijders uit de Franse Cup, Dylan Derdaele was opnieuw de snelste van de Challenge Benelux met een vijfde tijd algemeen (2:25.300). Jurgen Van Hover klokte de tweede tijd van de Benelux rijders (8ste algemeen), "een bemoedigend resultaat met zicht op de kwalificatie morgenvroeg", vertelde de Aalstenaar. Yannick Hoogaars (Speedlover), Xavier Maassen en Glen van Parijs (Belgium Racing) volgden op de plaatsen drie tot en met vijf. Vooral de prestatie van laatstgenoemde is momenteel opmerkelijk, gezien de jonge Limburger over veel minder ervaring beschikt dan zijn cupgenoten.

--- Uitslag Eerste Vrije Training PGCCB Spa 2017 (PDF) ---
--- Uitslag Tweede Vrije Training PGCCB Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons