van der Horst

6H Spa: Glenn Van Parijs eerste winnaar in de Porsche Carrera Cup Benelux

Glenn Van Parijs - August by NGT
Glenn Van Parijs - August by NGT
Vrijdagnamiddag stond er de eerste van twee races in het voorprogramma van de WEC 6 Hours op het programma. Glenn Van Parijs (August by NGT) haalde de zege binnen voor Robert de Haan (Richardson Racing) en Keegan Masters (Ombra Racing). Benjamin Paque (August by NGT) werd vierde, Sam Dejonghe (RedAnt Racing) pakte de zesde plaats.
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
De race ging van start op een droge piste en Van Parijs benutte zijn polepositie om de leiding te nemen. Maar al direct na de start haakten Rick Koen en Ariel Levi in elkaar en wanneer een ronde later Maik Rosenberg en Philippe Wills elkaar raakten kwam de safety car naar buiten. Na de herstart namen Van Parijs, de Haan en Masters een voorsprong op de rest van het veld. De posities leken zich te stabiliseren tot een lokale regenbui de organisatie deed beslissen om de safety car nog eens de baan op te sturen. De posities wijzigden niet meer en Van Parijs won voor de Haan, Master, Paque en Lucas Groeneveld (GP Elite). Sam Dejonghe kwam als zesde over de finishlijn terwijl Micah Stanley, Paul Meijer, Flynt Schuring en Dirk Schouten de top tien vol maakten.

Ryan Ratclife - Revs Motorsport
Ryan Ratclife - Revs Motorsport
Ryan Ratclife, die als twaalfde eindigde, won de Pro-Am klasse. Hij eindigde net voor Didier Glorieux, Joan Vinyes werd derde. Wils won alsnog de Am klasse voor Ralph Poppelaars en Marc Waechter. Zaterdagmorgen volgt de tweede race.


Foto's: Kurt Vanhoenacker & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 28 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons