van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing Didier Van Dalen

Zowat 61.000 toeschouwers trokken dit weekend naar het circuit van Spa-Francorchamps om er in het voorprogramma van het wereldkampioenschap endurance de start van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bij te wonen. Twaalf maanden na zijn opgemerkt debuut aan het stuur van een 911 (991) GT3 Cup maakte Didier Van Dalen zijn comeback in de snelste monomerkencup van de Lage Landen, om er met verve de kleuren van het Kronos Porsche Centre te verdedigen. “De inzet is ietwat anders dit jaar, want mijn Porsche wordt ingezet door No Speed Limit/LLM, een team dat dit weekend zijn eerste stappen in de GT3 Cup Challenge Benelux zette”, benadrukt Didier. “Ik moest zelf ook opnieuw wennen aan de sprintraces. In de wetenschap dat ik het moest opnemen tegen de beste sprinters en specialisten van de Porsche Cup kon ik alleen maar mijn uiterste best doen dit weekend.”
De 25-jarige rijder wist zich in het peloton van 38 wagens danig te verdedigen. Na twee vrije trainingen, die hij gebruikte om opnieuw aan de wagen te wennen, toonde de marketing- en verkoopverantwoordelijke van het Kronos Porsche Centre dat er met hem rekening moest worden gehouden, door een gooi te doen naar een plek bij de eerste tien. Jammer genoeg werd hij bij de kwalificatiesessies gehinderd door twee rode vlaggen en moest hij tevreden zijn met een 17de en 15de tijd. Didier liet zich bij zijn eerste wedstrijd van het weekend echter niet ontmoedigen. Aan het stuur van een 911 GT3 Cup die niet helemaal over de beste afstellingen beschikt, wist hij met verve te weerstaan aan nogal wat tenoren van het Belgische en Franse kampioenschap, om uiteindelijk als 16de algemeen en 6de in de categorie A van het Benelux-kampioenschap over de streep te gaan.

Enkele uren vooraleer de bolides van de FIA WEC op het toneel verschenen kwamen meer dan honderd genodigden van het Kronos Porsche Centre Didier aanmoedigen bij de tweede race van het weekend. De Porsche in de kleuren van de concessie zette opnieuw een meer dan degelijke prestatie neer, finishte als dertiende algemeen en miste maar net het Benelux-podium. Didier verliet Spa-Francorchamps met een voldaan gevoel. “Hoewel het altijd mogelijk is om beter te doen, kan ik tevreden zijn over mijn deelname aan de GT3 Cup Challenge Benelux”, lachte hij. “Tegen de ervaren rotten van de Porsche Cups heb ik me goed geweerd. We weten nu hoe we de volgende keer de afstelling van de wagen kunnen verfijnen om nog beter voor de dag te komen. Maar ik werd vooral geraakt door de steun van de klanten en de personeelsleden van het Kronos Porsche Centre: toen ik terugkeerde naar de Porsche hospitality werd ik op een schitterende ovatie onthaald! Ik kreeg ook de felicitaties van heel wat mensen van de Carrera Cup France, en sommigen stelden zelfs dat onze 911 bij de mooiste wagens van het startveld hoorde. Veel meer heb ik niet nodig om een fantastisch weekend af te sluiten.”

Na deze uitstap in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux komt Didier opnieuw aan de start van een Belcar-race, samen met Frédéric Bouvy en Damien Coens. De volgende manche wordt op 3 en 4 juni in Zolder verreden, in het kader van het New Race Festival.

Didier Van Dalen pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 9 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons