van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing Xavier Maassen

Niet alleen het prachtige lenteweer was een grondige reden om een glimlach te toveren op het gezicht van Xavier Maassen, die afgelopen weekend aan een nieuwe campagne begonnen is in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de sterkste autosport competitie van de Benelux. De Maastrichtenaar werkte weliswaar geen vlekkeloze kwalificatiesessie af, maar werd na twee sterke inhaalwedstrijden respectievelijk vierde en tweede in het Benelux-klassement op het circuit van Spa-Francorchamps, waar ook samen met de Franse Carrera Cup werd gereden.
  • Powercars
Met bijna veertig identieke exemplaren van de Porsche 991 op het prachtige en legendarische Ardense asfaltlint was het vooraf duidelijk dat het niet makkelijk zou zijn om een gunstige startpositie te bemachtigen voor de wedstrijden op vrijdag en zaterdag, in het voorprogramma van het FIA WEC.  

Xavier Maassen: “Het verkeer heeft inderdaad een cruciale rol gespeeld, want met zoveel deelnemers is het niet eenvoudig om een vrije ronde voor de wielen geschoven te krijgen. Tot overmaat van ramp moest ik mijn twee snelste rondes afbreken vanwege een rode vlag. Het gevolg was een negentiende en een twaalfde plaats op de startgrid, maar ik was er terecht van overtuigd dat ik genoeg snelheid in huis had om vooraan mee te spelen.”

Zo gezegd, zo gedaan: de kampioen van 2014 vertrok met het mes tussen de tanden en streed niet veel later voor de tweede plaats bij de Benelux-deelnemers. “Maar in de strijd met Jurgen van Hover, om de zevende plaats algemeen, kwam ik even op het vuile gedeelte van het circuit terecht en spinde ik. Ik viel terug naar de veertiende plaats, maar ik kon de schade beperken en vierde worden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.”

Niet alleen de zon was op zaterdag van de partij voor de tweede wedstrijd, ook het publiek was meer dan talrijk komen opdagen om de snelste merkencompetitie van de Benelux te bewonderen. “De weersomstandigheden waren iets beter op zaterdag en dus hebben we kleine aanpassingen moeten doorvoeren aan de afstelling van de Porsche 991 van DVB Racing. Het team leverde geweldig werk om opnieuw een competitieve auto af te leveren, met een tweede plek in de Benelux-competitie als mooie beloning voor de minutieuze voorbereiding. “Ik wil niet denken aan wat er mogelijk was geweest zonder die moeizame kwalificatie en ik kijk met vertrouwen naar wat komen gaat. Ik trek immers als tweede in de tussenstand naar de tweede afspraak van het kampioenschap, tijdens het weekend van 20 en 21 op Circuit Zandvoort, een omloop die ik ken als mijn broekzak en waar ik dus in het voordeel zou moeten zijn.”

Xavier Maassen en DVB Racing mogen zich opnieuw opmaken voor een weekend met volle tribunes, aangezien de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux over twee weken te gast is tijdens de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen, een evenement waar maar liefst… 100 000 toeschouwers verwacht worden! Dat belooft…

Xavier Maassen pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 9 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons