van der Horst

6H Spa: Robert de Haan meester op een natte baan

Robert de Haan - Richardson Racing
Robert de Haan - Richardson Racing
In tegenstelling tot vrijdag kreeg de Porsche Carrera Cup Benelux zaterdag een natte baan voorgeschoteld. Robert de Haan (Richardson Racing) zegevierde met overmacht, hij ging Glenn Van Parijs (August by NGT) en Flynt Schuring (Huber Racing) vooraf. Sam Dejonghe (Red Ant Racing) eindigde op een mooie vierde plaats.
  • LTF
Glenn Van Parijs - August by NGT
Glenn Van Parijs - August by NGT
Al van bij de start nam de Haan het heft in handen reed weg van de rest van het veld. Maar lang kon hij niet genieten van zijn bevoorrechte positie, want de safety car kwam buiten nadat een wagen strandde in het grind bij het uitkomen van Les Combes. Lang duurde deze neutralisatie niet en eens de piloten terug losgelaten werden, bleef de Nederlander wel uit de greep van het peleton.

Sam Dejonghe - Red Ant Racing
Sam Dejonghe - Red Ant Racing
Eerst was er Lucas Groeneveld (Team GP Elite) die de Haan probeerde bij te benen, maar halfweg de race nam Van Parijs deze taak over. Groeneveld probeerde nog aan te haken, maar in de laatste ronde werd hij wijd geduwd in Speakers Corner, waardoor Schuring en Dejonghe nog een plaats konden opschuiven. Groeneveld moest tevreden zijn met plek vijf.

Phillipe Wils - Red Ant Racing
Phillipe Wils - Red Ant Racing
Aaron Mason (Revs Motorsport) nam de winst in Pro-Am, al duurde het tot de laatste ronde in de Busstop Chicane voordat hij echt zeker was van de zege, nadat Sascha Norden (Team GP Elite) wegschoof en nog nipt het podium kon behouden. Winnaar van gisteren Ryan Ratcliffe (Revs Motorsport) eindigde als derde. In de Am klase ging de winst wel naar Ralph Poppelaars, na nipte winst tegenover Phillipe Wils. Cedric Chassang vervolledigde het podium.

Foto's: Geert Franquet & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 29 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons