van der Horst

6H Spa: Toyota boven op een natte baan tijdens FP3

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Vanochtend had het in Spa geregend en dus reden de FIA WEC-wagens vanochtend een natte baan op. Ondanks dat er zo goed als geen regen viel tijdens de sessie zagen we hier en daar toch wat slippers. Op het einde van de sessie gingen de tijden naar beneden en was het alsnog Toyota dat met de #7 bovenaan prijkte. De 2:08.702 van Conway, Kobayashi en Lopez was wel zo'n zeven seconden trager dan de chrono's die gisteren op een droge baan werden gerealiseerd.
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
De tweede tijd was voor de Cadillac #2 (Bamber, Lynn, Westbrook) voor de WRT Oreca #31 (Gelael, Frijns, Habsburg), nota bene een wagen uit de LMP2-klasse. De Porsche Hypercars eindigden in de buik van het peloton, met een veertiende tijd voor Laurens Vanthoor (#6). In GTE was er een klein Belgisch succes te noteren met de besttijd voor de Iron Lynx Porsche van ondermeer Alessio Picariello. De zusterwagen van de Iron Dames (Sarah Bovy) tikte als twaalfde aan in de klasse terwijl Ulysse De Pauw vandaag (nog) niet aan rijden toekwam na de crash van gisteren.

--- Uitslag Derde Vrije Training FIA WEC Spa 6H 2023 ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons