van der Horst

6H Spa: Zege in de Challenge Benelux en algemeen podium voor Dylan Derdaele

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele (Belgium Racing) heeft de eerste race van de Porsche Carrera Cup afgesloten op een mooie tweede plaats algemeen na de ongenaakbare Fransman Julien Andlauer (Martinet by Almeras). Derdaele behaalde natuurlijke de zege in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, voor Jürgen Van Hover (Speedlover) en Yannick Hoogaars (Speedlover).
Jürgen Van Hover - Speedlover
Jürgen Van Hover - Speedlover
Julien Andlauer startte de eerste race van de Porsche Cup van op de pole en de Fransman ging er bij de start onmiddellijk vandoor. Niemand kon het tempo van Andlauer volgen en in de eerste ronde sloeg hij al een kloof van 4,5 tel. Daarachter was Derdaele goed weggekomen, vertrokken van op de vijfde startplaats rukte hij al in de eerste ronde op naar de twee plaats. De Belgium Racing rijder werd als zijn schaduw gevolgd door Florian Latorre (Martinet by Almeras), maar de Franse piloot kon nooit een gaatje vinden en moest zich tevreden stellen met de derde plaats. Vincent Beltoise (Saintéloc) en Alessio Rovera (Tsunami RT) maakten de top vijf vol.

Yannick Hoogaars - Speedlover
Yannick Hoogaars - Speedlover
Jürgen Van Hover zette zijn goede prestaties van het weekend verder met een tweede plaats in de Benelux GT3 Cup Challenge, hij wist gans de race vooraan mee te strijden en finishte op de achtste plaats algemeen. Yannick Hoogaars eindigde net buiten de top tien, maar werd wel derde in de Benelux klasse. Xavier Maassen (DVB Racing) pakte de vierde plaats (14de algemeen), Didier Van Dalen (Kronos Porsche Center) sloot de top vijf af (16de algemeen). Verder in de top tien vonden we nog Jesse van Kuijk (GP Elite), Menno van de Grijsaarde (GP Elite), Glen van Parijs (Belgium Racing), Pierre Piron (Mediacom) en John de Wilde (Speedlover). De prestatie van de jonge van Parijs was opmerkelijk, in de morgen vernielde hij nog zijn Porsche tijdens de kwalificatie, maar Belgium Racing bezorgde hem tijdig een nieuwe wagen waarmee hij zich in de top tien reed nadat hij helemaal achteraan was gestart...

--- Uitslag Race 1 PGCCB Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons