van der Horst

8H Indianapolis: BMW scoort 1-2

BMW Team Schnitzer - BMW M6 GT3
BMW Team Schnitzer - BMW M6 GT3
BMW heeft de eerste editie van de Indianapolis 8 Hour gedomineerd. De twee Walkenhorst Motorsport BMW's M6 GT3 namen de eerste twee podiumposities in, met de overwinning voor de #34 van Nicky Catsburg, Connor De Phillippi en Augusto Farfus. Hun voorsprong op de zusterwagen bedroeg 41 seconden aan de meet. In wisselende weersomstandigheden was de JAS Motorsport Acura NSX GT3 Evo #30 van Renger van der Zande, Mario Farnbacher en Dane Cameron uiteindelijk de voornaamste uitdager van het Beierse merk, al werd de Japanse wagens in de eindfase nog teruggeslagen met problemen bij de voorlaatste pitstop, maar de derde plaats kwam niet meer in gedrang.
K-PAX Racing Bentley Continental GT3
K-PAX Racing Bentley Continental GT3
De K-PAX Racing Bentley Continental GT3 van onder meer Maxime Soulet was ook bij de pinken en kon BMW onder druk zetten, maar een contact met een tragere GT4-bolide resulteerde in ophangingsproblemen en een lange herstelling. De door WRT ondersteunde Team Hardpoint Audi R8 LMS GT3 Evo #31 van Mirko Bortolotti, Markus Winkelhock en Spencer Pumpelly werd vierde op drie ronden achterstand, terwijl Jan Heylen als zesde over de meet kwam met de Wright Motorsports Porsche. BMW controleerde ook de GT4-klasse met een 1-2 resultaat. De volgende IGTC-manche vindt einde deze maand plaats met de 24 uren van Spa.

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op maandag 5 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons