van der Horst

9H Kyalami: Superpole geannuleerd - AKKA-ASP Mercedes op pole

AKKA-ASP team - Mercedes-AMG GT3
AKKA-ASP team - Mercedes-AMG GT3
Het slechte weer heeft de organisatoren van de 9 Hours of Kyalami zaterdag parten gespeeld. De kwalificatiesessie diende al vroeg gestopt te worden nadat er een onweer uitbarstte boven het circuit. Het weer verbeterde niet en daarop werd besloten om de superpole af te gelasten. De startgrid zal bepaald worden door het resultaat van de prekwalificatie waardoor de pole gaat naar de AKKA-ASP Team Mercedes-AMG (1:42.465) van Jules Gounon, Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy.
  • Powercars
Naast de Mercedes vinden we op de eerste startlijn de AF Corse Ferrari #88 van Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco et Alessio Rovera terug. De tweede AF Corse Ferrari (Côme Ledogar, Miguel Molina en Alessandro Pier Guidi) vertrekt als derde met ernaast op de tweede lijn de Sun Energy 1 Mercedes-AMG van Keny Habul, Mikael Grenier et Martin Konrad. Daarachter volgen vier Audi’s met het Audi Sport Team Saintéloc exemplaar voor dat van Audi Sport Team WRT (Charles Weerts), Saintéloc Racing (Nicolas Baert) en High Class Racing. Elf wagens waaronder één GT4 namen deel aan de prekwalificatie.

Foto: Intercontinental GT Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 4 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hour.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons