van der Horst

9H Kyalami: Tandy (Porsche) pakt pole

Frikadelli Racing - Porsche
Frikadelli Racing - Porsche
Nick Tandy heeft de Frikadelli Racing Porsche 911 GT3 R #31 op pole gezet voor de laatste manche van de Intercontinental GT Challenge, de 9 Hours of Kyalami. De pole kwam er nadat de Brit eerder op de dag bij inzettende regen in Q3 een rode vlag veroorzaakte door op slicks van de baan te glijden. Tandy, die de wagen deelt met Mathieu Jaminet en titelpretendent Dennis Olsen, was amper 0.045s sneller dan de Land Motorsport Audi van Christopher Haase op een natte piste. Raffaele Marciello realiseerde de derde chrono met de GruppeM Mercedes-AMG GT3 #999, de Italiaan vormt dit weekend een team met puntenleider Maxi Buhk en Maro Engel. Laatstgenoemde ging gisteren nog van de baan met wagen.
Tandy, Jaminet & Olsen
Tandy, Jaminet & Olsen
Richard Lietz claimde de vierde plek in de "pole shoot out" met de GPX Racing Porsche waarmee hij samen met Kevin Estre en Michael Christensen de 24 uren van Spa won. Eerste Belg was Laurens Vanthoor, zijn teamgenoot Matt Campbell zette de vijfde chrono op de tabellen in de Dinamic Motorsport Porsche. De R-Motorsport Aston Martin van onder meer Maxime Martin gaat als zevende van start, voor de Honda NSX GT3 van Bertrand Baguette. De overige Belgen haalden de top 10 niet en namen niet deel aan de shoot-out.

Bentley lijkt het moeilijk te hebben, met P13 (Soulet) en P14 als resultaat. In tegenstelling tot de Land Motorsport Audi loopt het voor zusterteam WRT minder vlot, met de vijftiende chrono in de reguliere kwalificaties voor de wagen van Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch.

--- UITSLAG KWALIFICATIES 9H KYALAMI (PDF) ---

Foto's: Porsche & Intercontinental GT Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 22 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons