van der Horst

Aarova Rally: Paul Lietaer favoriet in de categorie Historic

Met 14 wagens aan de start, zal ook in de categorie Historic het tempo hoog liggen in de Aarova Rally. Regerend Belgisch kampioen Dirk Deveux komt als leider in de tussenstand aan de start, maar de favorietenrol geven we toch aan Paul Lietaer met zijn Opel Manta 400.
Op de modderige klassementsproeven van de Rally van Haspengouw, was Dirk Deveux duidelijk in het voordeel met zijn vierwielaangedreven Ford Sierra Cosworth. Deveux is zeker niet te onderschatten, maar Paul Lietaer heeft een pak meer ervaring in de Aarova Rally, waar hij nog geen enkele editie miste. De laatste drie edities was hij telkens de beste in Historic, met vorig jaar als uitschieter een vijfde plaats algemeen. Deze keer komt hij met zijn Opel Manta 400 aan de start, maar dat maakt hem niet minder competitief, want Lietaer was dit jaar met de Opel al de snelste in de Routes du Nord en de Rallye de Béthune in Frankrijk.
 
Een derde kanshebber is Bjorn Syx, die in Haspengouw op het modderige parcours de pk's van zijn BMW M3 niet aan de grond kreeg. Op de technische proeven van de Vlaamse Ardennen zal zijn M3 beter tot zijn recht komen. Dat geldt ook voor de BMW M3's van Jean-Louis De Roeck en Paul-Mathieu Soenens, de zoon van Wim. 
 
Naast de Youngtimers, met verder ook de Ford Sierra van Frank Baert, kijken we ook uit naar een pittige strijd in PTN tussen Arthur Kerkhove, Thomas Vauterin, Patrick Mylleville en Tuur Vanden Abeele, die zijn vroegere BMW 323i terug aan de start brengt. Geert Lacour wil met zijn Porsche ook meestrijden voor de ereprijzen in PTN, net als Koen Verhaeghe en Eric Louies. Philippe Vallaeys komt zich amuseren met zijn VW Golf GTi, terwijl het peloton afgesloten wordt door de originele DAF 66 Marathon van Pierre Jamin en René Beyers.

BRC MediaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op maandag 5 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aarova Oudenaarde.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons