van der Horst

Nederland: Voorbeschouwing Nigel Melker

Autocoureur Nigel Melker kijkt vol vertrouwen uit naar het beslissende weekend van zijn eerste raceseizoen in de nieuwe Acceleration14 FA1-klasse. De Barendrechter gaat de slotraces op het TT-Circuit in Drenthe op 18 en 19 oktober a.s. in met één punt voorsprong op zijn Italiaanse concurrent Mirko Bortolotti.
Speciaal voor de spannende ontknoping in Assen heeft de ‘No Fear’ bolide van Melker een strak nieuw uiterlijk gekregen. “De wagen is volledig in het oranje gespoten en ziet er echt heel cool uit”, zegt de enthousiaste koploper in de FA1. “Met de Nederlandse leeuw prominent aanwezig en in de kleur die past bij alle sportieve successen die ons land dit jaar al heeft gekend, ga ik natuurlijk extra gemotiveerd van start”.
 
De coureur die vorig jaar namens Tech1 nog tot vier podiumplaatsen kwam in de Formule Renault 3.5 World Series kreeg vorige maand wel met wat tegenslag te maken. “Bij een ongelukje heb ik brandwonden aan mijn rechterarm opgelopen”, aldus Melker. “Dat was een pijnlijke kwestie, maar gelukkig heb ik er nu geen last meer van”.
 
Dankzij de samenvattingen van de Acceleration FA1-races die in de afgelopen weken te zien zijn geweest op RTL7 hebben de Nederlandse autosportfans beter kennis kunnen maken met Acceleration14. “Ik heb al veel reacties gekregen van mensen uit mijn omgeving op die uitzendingen. De waardering voor mijn prestaties is groeiende en dat is altijd prettig. Het programma voor het laatste evenement is ook wat aangepast met trainingen en kwalificaties op zaterdag en twee races op zondag. Dat is lekker compact en zorgt er hopelijk voor dat ik op extra steun kan rekenen vanaf de tribunes!”
 
Het Acceleration-weekend in Assen wordt op vrijdag voorafgegaan door een muziekfeest in de TT-Hall. Tijdens ‘Celebrate the 80’s and 90’s’ zijn er dan optredens van o.a. The Vengaboys, 2 Unlimited en David Hasselhof. Op dezelfde locatie is er op zaterdagavond ook nog ‘Das foute Bierfest’ waar onder meer Gerard Joling en Roy Donders van de partij zullen zijn. Meer info én tickets (ook voor de races) zijn te bestellen via www.acceleration-holland.nl

Nigel Melker pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Acceleration op vrijdag 10 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons