van der Horst

24H Le Mans: ACO wijzigt opnieuw de BOP voor de GTE-wagens

Aston Martin Vantage V8
Aston Martin Vantage V8
Nadat de ACO na de 6 uren van Spa bekendmaakte de Balance of Performance van de LMP1- en GTE-klasse aan te passen, besloot de organisatie na analyse van de tijden bij de testdag om deze voor de GTE-wagens opnieuw te wijzigen.
De Aston Martin’s waren onklopbaar tijdens de testdag en de ACO bedenkt de Engelse bolides nu met een extra gewicht van 10 kilogram waardoor de Vantage nu in de GTE-Pro klasse minimum 1225 kg moet wegen. Ook de Corvette krijgt 10 kilogram bij en komt nu uit op 1260 kg. De Viper’s met ondermeer Marc Goossens aan het stuur konden het tempo van de andere GT-bolides niet volgen en mogen nu 10 kilogram weghalen en komen nu uit op 1245 kg;  bovendien mogen de Amerikaanse krachtpatsers nog 5 liter extra benzine meenemen. Daarmee tankt de Viper per beurt evenveel benzine als de Aston Martin, maar 5 liter meer dan de Porsche en de Corvette en zelfs 10 liter meer dan de Ferrari. In de GTE-Am klasse moet de Aston Martin nu evenveel wegen als een zelfde wagen in de Pro klasse (1225 kg), voor de andere wagens wijzigt er niets.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 16 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons