van der Horst

Lausitzring: Ook Sébastien Ogier aan de start

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Nadat eind vorige week al voormalig F1-rijder Jaime Alguersuari bevestigd werd voor de ADAC GT Masters meeting op de Lausitzring, deelden de organisatoren vandaag mee dat wereldkampioen rally Sébastien Ogier aan de start komt van de meeting in Brandenburg. De VW-fabriekspiloot zal er, hoe kan het ook anders, een Audi R8 bemannen, samen met die andere F1-rijder, Markus Winkelhock.
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra #27
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra #27
De bolide van Ogier/Winkelhock is een R8 LMS ultra van Prosperia C Abt Racing, een wagen waar Winkelhock eerder dit seizoen al door respectievelijk Stefan Wackerbauer en Christer Jöns geflankeerd werd en welke in Zandvoort nog tweede werd. Ogier was overigens reeds van de partij tijdens de seizoensopener in Oschersleben, maar bleef toen weliswaar langs de kant. Dit weekend is het dus evenwel ook tijd voor actie. "Er gebeuren heel wat inhaalbewegingen op circuit, iets wat wij bij Rally vanzelfsprekend niet hebben. Mijn teamgenoot Markus Winkelhock is snel en ervaren en ik kijk echt uit naar mijn weekend op de Lausitzring", aldus Ogier.

Foto's: ADAC Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op dinsdag 20 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons