van der Horst

Oschersleben: Winst & horror crash voor Abt Racing (+ Video)

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Nadat de René Rast en Kelvin van der Linde gisteren hun pole nipt niet konden omzetten in de overwinning, was het vandaag wel raak voor de Abt Racing Audi R8 LMS ultra #10. Beide heren werden nooit bedreigd en lieten zich niet van de wijs brengen door een lange onderbreking met rood die volgde op een zware crash bij de start waarbij maar liefst zes wagens het strijdperk moesten verlaten. Zoals u op onderstaande beelden kan zien was het vooral de Abt Racing Audi van Nicki Thiim die het het zwaartst te verduren kregen en heel wat keren rond zijn eigen as ging. Uiteindelijk kwam de Deen er nog relatief goed van af.
  • 24 Hours of Zolder
Over de aanleiding van de crash zal ongetwijfeld nog heel wat inkt vloeien, zo lag volgens sommigen de oorzaak bij de wagens op de eerste rij die te lang gewacht zouden hebben om op het gas te gaan, aan de andere kant maakte Thiim zelf ook een bruusk manoeuvre waardoor hij tegen de Corvette van Daniel Keilwitz botste.

Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Vooraan was het echter een wandeling in het park voor Rast en van der Linde, ook na de herstart slaagde Rast er in meteen een kloof te slaan. Na de pitstops kwamen de Schütz Motorsport Porsche van Jaap van Lagen en Schübert BMW van Claudia Hürtgen plots vlak achter de Abt Audi op de baan, maar ook de 17 jarige Zuid-Afrikaan van der Linde opende weer het gat op beide wagens die uiteindelijk op +2.491s en +3.151s achterstand finishten.
 


Foto's: ADAC Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 27 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons