van der Horst

ADAC GT Masters Zandvoort: Derde meeting van het seizoen voor de Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux @ Zolder 2022
Porsche Carrera Cup Benelux @ Zolder 2022
Tijd vliegt en dat geldt ook voor de snelste merkencup van de Benelux. Na de meeting op Circuit Zandvoort dit weekend, zal de Porsche Carrera Cup Benelux al halverwege het seizoen zijn, zodat zondagavond een eerste balans kan opgemaakt worden. Dit weekend wordt er geracet in het kader van de ADAC GT Masters, één van de sterkste GT3-kampioenschappen van Europa. Sportief gezien zijn het respectievelijk Harry King (Parker Revs Motorsport), Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing) en Sebastien Lajoux (DUWO Racing) die de leiders zijn in de algemene tussenstand en de klasse PRO-AM en AM in Porsche Carrera Cup Benelux. Er staan dit weekend opnieuw twee sprintraces van 30 minuten en één ronde op het menu, met start respectievelijk, zaterdag om 16u30 en zondag om 15u35.
Porsche Carrera Cup Benelux @ Zolder 2022
Porsche Carrera Cup Benelux @ Zolder 2022
“We zijn inderdaad halverwege het seizoen na deze meeting en dat maakt dat we dan eerste mooie balans kunnen opmaken”, vertelt Olivier Aerts, Porsche Carrera Cup Benelux-Series Manager, “maar laat me eerst toe met menselijk nieuws te starten. Tijdens de vorige meeting in Zolder, werd Wim Meulders onwel en hij is later in het ziekenhuis opgenomen voor een hartoperatie. Ik wens hem in naam van de hele competitie een spoedig herstel toe en druk ook mijn dank uit aan de mensen van de Porsche Carrera Cup Benelux en Circuit Zolder die voor een gepaste en snelle medische reactie gezorgd hebben. Tegelijkertijd is het zijn vriend en teamgenoot Rik Renmans die zijn opwachting maakt in onze paddock om Wim in de auto van Speedlover te vervangen.”

Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Sportief gezien gaat de strijd voort op alle fronten. In de algemene klassering, waar uiteraard de PRO-rijders de dienst uitmaken, leidt Harry King (Parker Revs Motorsport), voor Glenn van Parijs (NGT Racing), met daarachter een compact peloton ijzersterke achtervolgers. Het is in Zandvoort uitkijken naar de reactie van de Nederlanders die uiteraard thuis rijden, met voorop Xavier Maassen (TeamPGZ by RedAnt Racing), maar ook Rik Koen (PG Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) doen het voor het eerst dit seizoen thuis. Andere kanshebbers op het eremetaal zijn uiteraard Ghislain Cordeel (Team GP Elite), Maxime Soulet (August Porsche Addiction), Sam Dejonghe (TeamPGZ by RedAnt Racing), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport). 

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
Net als Harry King in de algemene tussenstand is Jan Lauryssen het seizoen erg sterk gestart. De Kempense ondernemer leidt niet alleen in de klasse PRO-AM, hij is ook knap negende in de algemene tussenstand. “Ik wil er toch even aan heinneren dat in nog maar anderhalf jaar race, maar mijn verleden in de motorcross op hoog niveau hebben me toegelaten me snel aan te passen”, aldus de regerende AM-kampioen. “Deze merkencompetitie van Porsche is de beste leerschool die er is om nog meer stappen voorwaarts te zetten en de titel is één van mijn objectieven voor dit seizoen.”

Het spreek voor zich dat Tom Boonen (TeamPGZ by RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) er alles aan zullen doen om Lauryssen te beletten dat objectief te behalen. 

Strijd in PRO-AM
 
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
In de categorie PRO-AM krijgen de toppers van de meeting in Spa, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) het gezelschap van twee stevige nieuwkomers, met name routinier Ziad Geris (Team GP Elite) en de man die ook al in 2013 in de Porsche GT3 Cup Challenge aan bezig was, Jürgen Van Hover (Speedlover). Zij zullen zonder meer de strijd om de podiumplaatsen tot de laatste meter uitvechten.

Tot slot zal de AM-categorie ongetwijfeld weer voor het nodige spektakel zorgen en de jacht op de leider in de puntenstand, Sebastien Lajoux is dus ook hier open (DUWO Racing). Naast de vaste waarden van de competitie, Stijn Lowette (NGT Racing), Wim Meulders (Speedlover), Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en Sven Van Laere (JW Raceservice), zien we ook nieuwkomer Jaume Font (Baporo Motorsport), naast Nicolas Vandierendonck (Q1 TrackRacing) en Ad Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing), die hun eerste wedstrijd van het seizoen betwisten.

Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 23 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons