van der Horst

Slovakia Ring: Race 2: Callaway Corvette wint voor Reiter Camaro

Daniel Keilwitz/Andreas Wirth - Callaway Competition Corvette
Daniel Keilwitz/Andreas Wirth - Callaway Competition Corvette
Na de dominantie van BMW in de eerst wedstrijd ging de overwinning in race 2 naar de Callaway Competition Corvette van regerend kampioen Daniel Keilwitz en Andreas Wirth. Tomas Enge en Albert von Thurn und Taxis schonken de Reiter Engineering Chevrolet Camaro een mooie tweede plaats. Claudia Hürtgen en Dominik Baumann legden met hun PIXUM Team Schubert BMW Z4 beslag op de laatste podiumplaats, een resultaat waarmee ze wel doorstoten naar de leiding in het kampioenschap.
Enge/von Thurn und Taxis - Reiter Engineering Camaro
Enge/von Thurn und Taxis - Reiter Engineering Camaro
Bij de start stormden de beide Callaway Competition Corvette’s naar de kop van het veld met Diego Alessi voor Daniel Keilwitz. Tomas Enge volgde in derde stelling met de Reiter Camaro. In de tweede ronde nam Keilwitz de leiding van de wedstrijd over en ook Tomas Enge ging voorbij Alessi. Keilwitz bouwde zijn voorsprong gestaag uit en ook na de pitstop, nu met Wirth aan het stuur, liep de Corvette steeds verder uit op zijn tegenstanders tot het moment dat de voorsprong 15.6 seconden bedroeg. Met nog 13 minuten wedstrijd op de klok kwam de safety car op de baan om de commissarissen toe te laten de gestrande Mercedes van Buhk te ontzetten, waardoor het ganse pak terug bijeen kwam. De wagens werden pas losgelaten met nog één raceronde te gaan, Wirth hield succesvol een aanval van de Camaro af en won de race.  
 
Baumann en Hürtgen eindigden als derde maar dat was dus voldoende om door te stoten naar de kop van de tussenstand van het kampioenschap. René Rast en Kelvin van der Linde verliezen dus hun leidersplaats aan de BMW-rijders, nochtans was de Audi op weg naar een podiumplaats tot Rast een drive-through penalty kreeg voor het negeren van de gele vlag en pas als tiende over de lijn kwam. Diego Alessi en Patrick Assenheimer werden in de tweede Callaway Competition Corvette vierde, hun beste prestatie van het jaar tot nu toe. Jaap van Lagen en zijn ploegmaat Christian Engelhart pakten opnieuw punten met een vijfde plaats, de Nederlander staat nu tweede in de stand na de twee BMW piloten. Vier Mercedessen
Alessi/Assenheimer - Callaway Competition Corvette
Alessi/Assenheimer - Callaway Competition Corvette
volgden in het klassement met in volgorde Jan Seyffarth/Maro Engel (ROWE Racing), Luca Ludwig/Alon Day (BKK MOBIL OIL Zakspeed), Nico Bastian/Jaime Alguersuari (ROWE Racing) en Luca Stolz/Mathias Lauda (HTP Motorsport). De winnaars van de race van zaterdag, Jens Klingmann en Max Sandritter kenden ditmaal geen geluk, na een drive-through penalty zakte de BMW weg in het klassement alvorens Sandritter in de laatste ronde naast de baan belandde. 

Foto's: ADAC GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 10 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons