van der Horst

AKKA ASP met twee Russen en grote namen naar Blancpain GT

Vitaly Petrov
Vitaly Petrov
Ex-Formule 1-rijder Vitaly Petrov komt komend seizoen uit in de Blancpain GT Series Endurance Cup, waar hij een Mercedes-AMG GT3 zal temmen die wordt ingezet door AKKA ASP en SMP Racing. Het Franse team van Jérôme Policand schrijft minstens drie exemplaren van de Duitse GT3 in.
  • Hamofa Performance
Vitaly Petrov, die Formule 1 reed voor Renault, Lotus en Caterham, krijgt de tweevoudige Britse Porsche Carrera Cup-kampioen Michael Meadows en zijn jonge landgenoot Denis Bulatov naast zich. De 19-jarige Rus heeft zeges in de Franse Formule 4 op zijn palmares staan en werd vorig seizoen kampioen in de 1.6-literklasse van het Russisch toerwagenkampioenschap. De auto zal in de kleuren staan van SMP Racing.

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
De tweede Mercedes wordt bestuurd door Daniel Juncadella, Raffaele Marciello en Tristan Vautier, die vandaag een testsessie afwerkten op het circuit van Monza, waar de eerste race van het uithoudingskampioenschap plaatsvindt. Juncadella mist weliswaar het weekend in Silverstone en Paul Ricard door verplichtingen in de DTM.

Jean-Luc Beaubelique en Maurice Ricci, twee vaste gezichten bij AKKA ASP, gaan samen met hun jonge landgenoot Nico Jamin op zoek naar de titel in de Pro Am-categorie van de Blancpain Endurance Cup. Jamin werd vorig jaar zevende in de Indy Lights, de Amerikaanse wachtkamer voor het Indycar-kampioenschap.

ASP maakt zijn volledige en definitieve plannen, onder meer ook voor de deelname aan de Sprint Cup, op een later tijdstip bekend.

Foto's: Daimler AG, Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op woensdag 7 maart 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons