van der Horst

Fernando Alonso gelinkt aan Red Bull voor 2014

Webber en Alonso in gesprek
Webber en Alonso in gesprek
Na het nieuws rond het vertrek van Webber bij Red Bull eind dit seizoen is de geruchtenmolen betreffende zijn opvolger in volle gang. Onder meer de namen van Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo passeerden al de revue en sinds de race in Hongarije viel zelfs de naam van Fernando Alonso nadat diens manager op vrijdag een gesprek had met Red Bull teamchef Christian Horner.
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Van Alonso werd nochtans altijd gedacht dat hij nog een contract heeft bij Ferrari tot eind 2016 en zijn huidige teambaas Stefano Domenicali bevestigde dit afgelopen weekend nogmaals aan de pers. Eén en ander vloeit voort uit het feit dat de Spaanse tweevoudige wereldkampioen in Hongarije niet gelukkig was met het feit dat er teruggegrepen moest worden naar een oude specificatie op de Ferrari omdat de nieuwe onderdelen geïntroduceerd in de voorgaande races voor geen verbetering zorgden.

Op maandag na de race nam Luca di Montezemolo nog telefonisch contact op met de Spanjaard om hem te feliciteren voor zijn verjaardag, maar vooral om hem te waarschuwen voor zijn gedrag. Het is dus duidelijk dat de openlijke kritiek van de Spanjaard op zijn team bij Ferrari niet in goede aarde is gevallen.

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Christian Horner van Red Bull wuift de geruchten dan weer weg door zich openlijk af te vragen of Alonso wel vrij is voor volgend seizoen. Horner zegt wel de beste rijders te willen maar benadrukt ook dat er nog zoiets bestaat als een teambelang en dat er wel samenwerking moet zijn tussen zijn piloten. De combinatie Vettel - Alonso doet ons dan weer spontaan terugdenken aan het tijdperk Senna - Prost zo'n 25 jaar geleden.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op dinsdag 30 juli 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons