van der Horst

American Finals: Voorbeschouwing van Christoff Corten

De 43ste editie van de 24 Uur van zolder zal Christoff Corten nog lang bijblijven. Samen met zijn teamgenoten bij Krafft Racing, de Zwitser Giorgio Maggi en zoon en vader Stienes en Bert Longin, reed hij op een fantastische wijze naar de overwinning. Maar de smaak van een zege blijft maar tot de volgende race en die race is er nu zondag al. Samen met Bert Longin start Christoff Corten in de voorlaatste race van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder en in de Krafft Racing Norma M20 FC verdedigt hij er de leidersplaats in het kampioenschap, een logische leidersplaats, want het team won dit seizoen al drie van de vijf wedstrijden, waaronder dus de 24-uursrace op het Limburgse asfalt.
  • Dreamdrive
“Maar opgelet, de voorsprong op onze dichtste achtervolgers bedraagt amper zeven punten en onze merkgenoten Gilles Magnus, Jeffrey van Hooydonk en de broers Thiers hebben als derde in de stand maar een achterstand van 14,5 punten, dus niets is gespeeld in deze erg spannende editie van het nationale uithoudingskampioenschap”, relativeert Christoff Corten te voorbarig gejuich. “14,5 punten: dat is het verschil tussen een zege en pakweg een dichte ereplaats net naast het podium. Als je weet dat er nog twee races zijn, waar nog meer dan 70 punten te verdelen zijn, dan is te vroeg juichen dus echt uit den boze. Wij weten nu wel wat onze kwaliteiten zijn en daar gaan we in Zolder en over dik twee weken in het Noord-Nederlandse Assen ook van uit. Het team is zeer goed, de rijders zijn op elkaar ingespeeld en de auto heeft zijn waarde ook al meer dan bewezen. De Norma is een heerlijke auto en wij kunnen dit seizoen aan aantonen dat de M20 FC betrouwbaar is. In Zolder gaan we dit weekend werken volgens ons recept, dat is juist dat uitgaan van de eigen sterkten.”

Zondag staat er een race van 125 minuten op het programma: een korte uithouding of een lange sprint? 

“Dat is inderdaad een wat dubbele afstand. Tijd verliezen in zo’n race is nefast. In de 24 Uur van Zolder kan je nog terugvechten, wat wij lieten zien midden augustus, maar in een wedstrijd van 125 minuten is dat inderdaad iets anders. Dat maakten we dit seizoen ook al eens mee en juist daarom is dit soort wedstrijden vaak erg belangrijk. Je mag niet als een gek de eerste bocht induiken, maar het is ook niet echt een uithoudingsrace pur sang. Vergeet ook niet dat sommige teams ook andere belangen hebben na de 24-uursrace. Zij zijn snel, maar kenden wat pech en spelen dus niet meer mee in de afrekening. Dat wil echter wel zeggen, dat ze mits een zege hun seizoen meer kleur willen geven en zij gaan er dus komend weekend ook vol voor gaan. Wij rijden dan weer met de race en het kampioenschap in het achterhoofd.”    

Christof Corten verdedigt de kleuren van Maes Containers en Total vanaf 12u50 zondagmiddag!

Persbericht Christoff Corten



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons