van der Horst

Andy Priaulx verlaat Lynk & Co Cyan Racing, Thed Björk blijft

Andy Priaulx - Lynk & Co Cyan Racing
Andy Priaulx - Lynk & Co Cyan Racing
Lynk & Co Cyan Racing heeft vandaag bekendgemaakt dat Andy Priaulx niet langer de kleuren van het Chinese team in WTCR zal verdedigen. De Brit wil naar verluidt meer tijd uittrekken voor de carrière van zoon Sebastian (18) in de States en haakt daarom af. Thed Björk van zijn kant verlengt zijn contract bij Cyan Racing en flankeert dus andermaal het Franse duo Yvan Muller-Yann Ehrlacher dat al in maart zijn WTCR-deelname bevestigde. Wie Priaulx vervangt, wordt later bekendgemaakt.
Thed Björk
Thed Björk
Dat Thed Björk (39) zijn samenwerking met Cyan Racing verlengt, is lang geen verrassing. De Zweed werkte al acht seizoenen af voor het team van landgenoot Christian Dahl, dat met Björk in 2017 een eerste wereldtitel veroverde. In 2018 greep de Zweed maar net naast een tweede titel, vorig jaar sloot hij het seizoen als vierde af. "Het team had een beresterk seizoen in 2019 maar persoonlijk hoopte ik op meer. Dit jaar wil ik vanzelfsprekend opnieuw strijden voor de rijderstitel", aldus Björk.

Andy Priaulx - Lynk & Co 03 TCR
Andy Priaulx - Lynk & Co 03 TCR
Andy Priaulx (45) vervoegde Cyan Racing pas vorig jaar, de drievoudige WTCC-kampioen (met het RBM Team van Bart Mampaey) vond na negen seizoenen zonder toerwagencompetitie niet meteen zijn draai in het bouillante WTCR-peloton. Naarmate het seizoen vorderde, zagen we de man uit Guernsey steeds meer voorin, met een zege in Macau als beste resultaat.

Van Andy Priaulx werd enigszins verwacht dat hij ook dit jaar deel zou uitmaken van de Cyan Racing-squad, maar de Brit trekt zelf de stekker eruit. ""Een hartverscheurend besluit, maar ik wil mijn zoon bijstaan bij zijn activiteiten (GT4 - nvdr) in de Verenigde Staten. Het gaat 'em niet om stoppen, ik wil blijven racen maar ik wou niet in een situatie terechtkomen waarin ik me niet voor honderd procent op de Cyan Racing-activiteiten kan focussen. Het kost me veel tijd om Sebastians carrière te ondersteunen zoals mijn vader dat voor mij deed toen ik begon te racen. Maar de pandemie en Sebastians programma in de States maakte een en ander onmogelijk", aldus Priaulx, die in de toekomst alsnog met Cyan hoopt te kunnen samenwerken. 

Foto: FIA WTCR, DPPI & Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 15 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons