van der Horst

António Félix da Costa blijft bij Arden Caterham in 2013

António Félix da Costa - Arden Caterham
António Félix da Costa - Arden Caterham
Never change a winning team en dus bevestigde Arden Caterham dat António Félix da Costa ook tijdens het seizoen 2013 de kleuren van het Britse team zal verdedigen in de Formule Renault 3.5 Series. De Portugees wierp zich vorig seizoen namelijk op als één van de rijzende sterren aan het eenzitterfirmament.
  • Hamofa Performance
Hoewel de Red Bull Junior-rijder pas vanaf de vierde meeting op de Nürburgring in de Formule Renault 3.5-dans stapte ter vervanging van Lewis Williamson, wist hij dankzij vier overwinningen en zes podiums  alsnog vierde in de kampioenschapsstand te eindigen, achter Robin Frijns, Jules Bianchi en Sam Bird. Daarnaast eindigde hij met Carlin derde in het GP3-kampioenschap om 2012 af te sluiten met F3-winst in de straten van Macau. Tijdens de young driver test in Abu Dhabi lukte de 21-jarige Portugees op dag 2 daarenboven de snelste tijd met de Red Bull F1.

Da Costa mag, net als Kevin Magnussen, als titelkandidaat worden getipt voor 2013 en is uiteraard een zware klant voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar gaat dit seizoen van start met de Fortec-bolide van kampioen Robin Frijns.

Met Félix da Costa (Arden) zijn nu elf van de vierentwintig rijders voor 2013 gekend. AV Formula (met Arthur Pic en Yann Cunha), Fortec Motorsports (met Vandoorne en Oliver Webb) en DAMS (met Kevin Magnussen en Norman Nato) hebben geen zitje meer vacant. ISR bevestigde eerder Sergey Sirotkin en dat deed Carlin met Jazeman Jaafar. Bij P1 Motorsport en Pons Racing komen respectievelijk Will Stevens Zoel Amberg aan de bak. Tech1 Racing, Lotus, Comtec en Draco Racing lieten nog niet van zich horen.

Foto: Florent Gooden/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule Renault 3.5 op woensdag 9 januari 2013.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons