van der Horst

24H Le Mans: ARC Bratislava trekt stekker uit het LMP2-programma

ARC Bratislava - Ligier JS P217
ARC Bratislava - Ligier JS P217
Het Slovaakse team ARC Bratislava gooit de handdoek in de ring voor hun LMP2-project. De aanleiding hiervoor was de achtste plaats, op een totaal van negen, op de reservelijst voor de 24 uren van Le Mans. Dit terwijl het team vorig jaar wel aan de start mocht komen (eindigde op een 47ste plaats algemeen met 53 ronden achterstand op de winnaar) en daarnaast op een mooie derde plaats afsloot in de eindstand van de Asian Le Mans Series dit seizoen. Teambaas Miroslav Konopka was dan ook teleurgesteld met dit resultaat en reageerde de dag na de bekendmaking.
Miroslav Konopka
Miroslav Konopka
“We hebben er alles aan gedaan om terug in Le Mans te geraken. Ondanks dat we als derde eindigden in Asian Le Mans Series, waar het niveau hoog lag, mogen de eerste drie achter ons (Jackie Chan DC Racing, Eurasia Motorsport en Algarve Pro Racing n.v.d.r.) wel starten. Waarschijnlijk begrijp ik de selectieregels niet. Ik doe mee aan races voor het plezier en niet vanuit een zakelijk standpunt. Misschien was ik de enige die het op die manier bekeek. Als ze nu de ploegen achter ons niet hadden gekozen, hadden we ermee kunnen leven, maar dit? Voor ons lijkt ons avontuur in LMP2 hier aan een einde te komen.”

ARC Bratislava
ARC Bratislava
Of we het Slovaakse team nog zullen terugzien in de European Le Mans Series en Asian Le Mans Series, is onzeker.“Ik denk dat we wel willen doorgaan, maar Le Mans is een afgesloten hoofdstuk", vertelt Konopka. "Door de problemen met onze wagen vorig jaar, voelde dit aan als een onafgeronde missie. Vandaag weet ik dat de keuze voor een Ligier JS P217 een grote vergissing was. Ik wil de Slovaakse en Tsjechische fans bedanken voor de steun zowel op het circuit als thuis en ook wil ik mijn hele team, dat zoveel heeft gedaan, bedanken. Het spijt mij voor hen.” Welk programma het team precies zal afwerken in 2018, zal binnenkort bekendgemaakt worden.

Foto's: ARC BratislavaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op woensdag 14 februari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons