van der Horst

Assen: Nabeschouwing van Xavier Maassen

Xavier Maassen racete het afgelopen weekend in de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup van de Lage Landen. De tweevoudige Porsche-kampioen trok daarvoor naar het TT Circuit van Assen, het bekende circuit in het Noorden van Nederland, het circuit dat al decennia lang de bekende MotoGP ontvangt. De DVB RACING-piloot behaalde een derde plaats in de tweede race, maar was niet tevreden over het raceweekend, want de Porsche 911 levert niet dezelfde performance als in het verleden en ondanks alle mogelijke inspanningen van rijder en team kon de finale oplossing niet worden gevonden.
“Kijk, een vierde en een vijfde plaats in de kwalificaties, nadat heel wat rijders straffen kregen en dan een achtste en derde plek in de races, met opnieuw heel wat incidenten, daar kan ik niet tevreden mee zijn”, doet Xavier Maassen als een eerlijke topsporter het verhaal. “Het probleem is echter niet zo terug te vinden. Onze wagen worstelt met een probleem dat zich uit in de wegligging, maar de oorzaak van dat probleem laat zich niet makkelijk achterhalen, ondanks de inspanningen van het team en de steun van de mensen van Porsche, die uiteraard alles doen om de teams en rijders bij te staan. Wij gaan in afwachting van de volgende races over enkele weken uiteraard er alles aan doen om de problemen op te lossen, want in een wagen die niet perfect is, moet je risico’s nemen voor een resultaat dat eigenlijk niet naar verwachting is. Het is onmogelijk om goed te presteren als niet alle parameters zeer goed zijn en dat maken wij nu al enkele weekends mee. Ik kan niet wachten om weer te vechten voor overwinningen, want daar ben ik voor hier.”

De volgende wedstrijden vindt plaats op de Nürburgring op 13, 14 en 15 september tijdens het bezoek van het DTM aan de Eiffel.

Persbericht Xavier MaassenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 23 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons