van der Horst

Assen: Robin Frijns wint thuisrace

Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Robin Frijns (Audi Sport Team Abt Sportsline) pakte zijn allereerste DTM-zege in stijl door voor zijn thuispubliek de van pole vertrokken Loîc Duval (Audi Sport Team Phoenix) te kloppen. Op acht minuten van het einde ging hij voorbij de Fransman, die op zijn beurt in de twee slotrondes nog een aanval probeerde te plaatsen. Onze Noorderbuur pakt zo ook de tweede plaats in het kampioenschap, achter zijn teamgenoot Nico Müller, die vandaag als derde aantikte. Het trio finishte bovendien binnen dezelfde seconde.
Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Achter Mike Rockenfeller (Team Phoenix) en René Rast (Team Rosberg) was Jonathan Aberdein de beste BMW op een zesde plaats. De Racing Bart Mampaey-rijder raakte nog voorbij de als vierde vertrokken WRT Audi van Ferdinand Habsburg, iets wat teamgenoot Sheldon Van der Linde net niet lukte. Harrison Newey kwam in de tweede WRT Audi als twaalfde binnen, vlak voor de derde RBM BMW van Philipp Eng. Fabio Scherer (WRT) moest een drive through afwerken na een vroeg contact met Marco Wittmann (RMG BMW) en kwam niet verder dan de vijftiende stek.

Foto's: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 5 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons