van der Horst

Bahrein: Porsche 1-2 tijdens tweede vrije training

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Tijdens de tweede vrije training in Bahrein, die overigens geheel in het donker verreden werd, was het opnieuw Porsche dat de toon zette, en ditmaal met beide wagens. De kampioenschapsleiders Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb waren net als tijdens de eerste sessie de snelsten, zij waren de enigen die onder de 1:40 raakten met een 1:39.817. Door de koelere omstandigheden verbeterden ze overigens hun tijd van eerder vandaag met een dikke twee seconden.
G-Drive Racing Oreca Nissan
G-Drive Racing Oreca Nissan
Audi en Toyota delen de posities drie tot en met zes, met de Audi #8 die een tikje sneller was dan de als tweede in het kampioenschap geklasseerde Toyota #6. In LMP2 was de besttijd voor de G-Drive Racing Oreca terwijl het in GTE-Pro opnieuw Aston Martin was dat met twee auto's het veld aanvoerde. Het Britse merk was overigens ook al de beste in GTE-Am met de #95 van Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy.

--- Uitslag Tweede Vrije Training FIA WEC Bahrein 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 17 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons