van der Horst

Bahrein: Bent Viscaal en David Schumacher verdelen eerste twee races

David Schumacher en Bent Viscaal
David Schumacher en Bent Viscaal
Dit weekend staat in Bahrein niet alleen het FIA WEC op het menu, ook de MRF Challenge maakt het mooie weer in Sakhir. Er staan vier races op het programma en nog voor de het weekend begon raakte bekend dat ook David Schumacher - zoon van Ralf Schumacher - en Bent Viscaal het startveld vervoegen. Langs Belgische zijde was het uitkijken of kampioenschapsleider Michelangelo Amendola zijn voorsprong kon verdedigen, maar dat bleek uiteindelijk helaas moeilijker dan verwacht.
Ralf en David Schumacher
Ralf en David Schumacher
Al van bij de kwalificaties stond er geen maat op de twee nieuwkomers. Bij de eerste race kon Viscaal al snel voorbij Schumacher, al moest de Nederlander naar het einde van de race toe nog voluit gaan om de Duitser van zich af te houden dit ondermeer door een safety car periode van vijf ronden. In de tweede race leek Dylan Young, één van de titelconcurrenten van Amendola, Viscaal en Schumacher achter zich te houden, maar door een fout in de laatste ronde zag hij beide rivalen voorbij gaan waarbij Schumacher als overwinnaar uit de bus kwam.

Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Na een dominant vertoon in Dubai, verliep de start van het tweede raceweekend toch moeilijker voor Amendola. In de kwalificaties eindigde de Genkenaar als negende om uiteindelijk de races af te sluiten respectievelijk als zevende en achtste. Dankzij zijn uitermate sterk weekend in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft hij in de puntenstand nog steeds een mooie voorsprong van 30 punten op zijn naaste concurrenten. Morgen staan er nog twee races op het menu die beiden in de ochtend afgewerkt worden.

Foto's: MRF ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 13 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons