van der Horst

Baku: Prosperia Abt Racing met Audi voor Mies/van der Linde

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing is het eerste team dat een gastoptreden in de seizoensfinale van de Blancpain Sprint Series heeft bevestigd. De Duitse equipe zal begin november ter gelegenheid van de Baku World Challenge een van zijn Audi R8 LMS ultra inzetten voor Christopher Mies en Kelvin van der Linde. Prosperia C. Abt Racing voert momenteel met laatstgenoemde en René Rast het rijders-klassement aan in de ADAC GT Masters.
Net als in 2013 worden er ook dit jaar een aantal extra teams verwacht voor de race in de straten van de hoofdstad van Azerbeidzjan, en met Prosperia C. Abt Racing haalt SRO meteen een knappe naam binnen. Kelvin van der Linde mag voor sommigen nog een nobele onbekende zijn, maar de 18-jarige Zuid-Afrikaan wist dit seizoen al hoge ogen te gooien in de ADAC GT Masters en verbaasde vriend en vijand door bij zijn eerste optreden meteen een pole positie en raceoverwinning te scoren in het Duitse GT3-kampioenschap.
 
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
“Na de zeer snelle groei van ons team hebben we onszelf bevestigd als een van de gevestigde waarden in de ADAC GT Masters. Nu willen we de volgende stap zetten en meten waar we staan op internationaal niveau,” verklaarde teambaas Christian Abt. “Voor deze gelegenheid doen we een beroep op 2012 BES kampioen Christopher Mies en Kelvin van der Linde, die we een kans willen geven om zijn talent te tonen in een internationaal kampioenschap en tegen top GT-rijders.”

Foto's: ADAC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 11 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons