van der Horst

Baku World Challenge volzet

De meest opvallende beelden uit 2013
Met nog een kleine maand te gaan is de startgrid voor de Baku World Challenge nu reeds volzet. De maximumcapaciteit van 30 deelnemers die omwille van logistieke redenen werd opgelegd, is bereikt en bijgevolg wordt er nu gewerkt met een reservelijst. Het evenement in de straten van Bakoe is ook dit jaar weer de finale van de Blancpain Sprint Series (opvolger FIA GT Series) en zal vanaf 2016 het strijdtoneel vormen voor de Grote Prijs van Europa.
  • Powercars
Baku World Challenge: De vrijdag in beeld gebracht
Naast de gebruikelijke 21 wagens die in het kampioenschap aan het werk te zien zijn, vervoegen enkele gastteams begin november het veld om mee te strijden voor een prijzenpot van in totaal €175.000. De wagens en het materiaal worden na de manche te Zolder met het vliegtuig naar Azerbeidzjan gevlogen, en alle logistieke kosten worden door de organisatie gedekt.

Eerder werden reeds de deelnames van Prosperia C. Abt Racing (Audi), Callaway Competition (Corvette), RWT (Corvette) en Schütz Motorsport (Porsche) uit de ADAC GT Masters en Boutsen Ginion Racing bevestigd. Aan dat rijtje worden nu Trackspeed Racing (Porsche), Beechdean Motorsport AMR (Aston Martin) en GT Russian Team (Mercedes) toegevoegd. De twee laatstgenoemde teams worden ook in Zolder aan de start verwacht. Andere namen kunnen nog volgen.

Baku World Challenge: Vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht
Met Audi, Lamborghini, BMW, McLaren, Mercedes, Ferrari, Chevrolet, Porsche, Aston Martin allemaal vertegenwoordigd in de voormalige Sovjetrepubliek, tekenen maar liefst negen verschillende merken present. 

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 7 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons