van der Horst

Barcelona: Nabeschouwing van Xavier Maassen

Terwijl Nederland en België herfstbuien te over kregen, genoot Xavier Maassen voor de zesde en laatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup van de Lage Landen, van schitterende weersomstandigheden in Barcelona. Op het F1 circuit vlakbij de Catalaanse hoofdstad, beleefde Maassen misschien wel zijn beste raceweekend van het seizoen en met twee podiumplaatsen in de sterk bezette Porsche Carrera Cup Benelux liet hij opnieuw zien wat hij aan het stuur van de prachtige Porsche 911 GT3 kan. Xavier Maassen eindigt zo vierde in het kampioenschap, na een seizoen dat niet altijd verliep zoals verhoopt, maar dat naar het einde toe opnieuw op kruissnelheid kwam. Voor volgend seizoen moeten er nog knopen worden doorgehakt en is nog niets definitief, maar één ding is zeker, Xavier Maassen komt terug en met evenveel of nog meer motivatie als het voorbije seizoen.
  • De Swert Opticiens
Barcelona was de laatste van zes meetings, met race 11 en 12 tijdens het weekend van de prestigieuze finale van de Blancpain GT Series. De Porsche Carrera Cup bood er waar voor zijn geld, want met maar liefst 30 wagens uit de Franse en de Benelux serie was spektakel gegarandeerd.

Xavier Maassen: “Het viel overigens op dat we met de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux nu veel dichter bij de Franse concurrenten zaten dan in het verleden. Dat is het bewijs dat het niveau van deze competitie ontzettend is gestegen en dat is goed. Met die wetenschap was vooral mijn chrono tijdens de tweede kwalificatiesessie niet super, ik stond ergens halverwege het startveld. Dit weekend was er enorm verschil tussen de performance in de chronoritten en tijdens de race. Want waar ik, samen met het team DVB RACING, op vrijdag echt zocht naar de snelheid, kwam die er tijdens de races duidelijk wel uit. Zaterdag werd ik tweede en zondag derde en dat terwijl ik dus echt niet vooraan stond. Ik ben dan ook erg blij met die wedstrijd, want op snelheid en wedstrijdinzicht heb ik het podium bereikt.”

Xavier Maassen kende dus een seizoen dat misschien niet altijd naar wens verliep, maar waarin de Limburger wel liet zien dat hij niet opgeeft en steeds blijft verder werken naar een beter resultaat. “Zeg dat wel, van een catastrofaal openingsweekend, naar een dubbel podium, ik heb het allemaal gezien dit seizoen, misschien wel mijn hardste in de voorbije jaren. Maar goed, ik ben meer dan ooit gemotiveerd om dat in 2020 weer recht te zetten!”  

Persbericht Xavier Maassen



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 1 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons