van der Horst

Barcelona: Derde competitieweekend van 2023 voor RedAnt Racing

De nieuwe Porsche Sprint Challenge South Europe heeft de wind in de zeilen, want ook de derde manche van het splinternieuwe kampioenschap was een schot in de roos. Niet alleen biedt het de teams en de rijders de kans om te racen in een doorgaans rustigere periode, maar vooral is het platform ook perfect geschikt om veel te testen en in het geval van RedAnt Racing het nieuwe seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux voor te bereiden. In Barcelona waren Sam Dejonghe en Luc Vanderfeesten de vertegenwoordigers van het Oost-Vlaamse team en ze namen er ieder twee races in de Porsche Sprint Challenge South Europe voor hun rekening, waarbij Sam in de Sport Division racete en Luc in de Club Division aan de slag ging. Het resultaat was een eerste podium van het seizoen, wat meteen aangeeft hoe hard het hele team, samen met nieuwkomer Marc Goossens aan het sportieve jaar 2023 werkt.
Barcelona was de plaats van afspraak voor de laatste wedstrijd van het maidenseizoen van de Porsche Sprint Challenge South Europe en op dat circuit behaalde Sam Dejonghe afgelopen seizoen al een podium in de Porsche Carrera Cup Benelux, uiteraard met RedAnt Racing.
 
En dat was de voorbode van een nieuw sterk weekend van Sam”, aldus teammanager Marc Goossens. “De progressie was duidelijk merkbaar en het is als team zeer positief om vast te stellen dat het werk dat je samen verricht, ook zijn vruchten afwerpt. In de eerste race van het weekend werd Sam knap derde, terwijl hij in de tweede wedstrijd ook lange tijd op het virtuele podium stond, om uiteindelijk als vierde over de meet te komen. Ons doel van deze competitie was echter vooral ons op het komende seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux voor te bereiden en we mogen stellen dat we in de goede richting aan het werken zijn. We moeten nu nog werk maken van een iets performantere kwalificatie, waarin we samen nog marge hebben. Zeker in een merkencup is dat van groot belang. We weten wat ons de komende weken te doen staat, om in de Porsche Carrera Cup Benelux deze lijn door te trekken.
 
Ook Luc Vanderfeesten was naar Spanje afgereisd, “en Luc kan heel tevreden zijn met twee zesde plaatsen in zijn eerste weekend van het seizoen”, aldus teameigenaar Bert Redant. “Ook bij Luc was er doorheen heel het raceweekend veel progressie en dat is ook wat we met hem voor ogen hadden. We sluiten deze eerste, geslaagde, competitie met een goed gevoel af en kijken vooruit naar wat er nog komen moet!
 
De volgende afspraak voor RedAnt Racing is de eerste manche van de 24H Series van Creventic op 25 maart in het Italiaanse Mugello. RedAnt Racing zet er twee Porsche 992 GT3 Cup in voor een race van 12 uur. De tweede manche van het kampioenschap vindt op 6 en 7 mei in eigen land plaats, op Spa-Francorchamps, daar waar een week eerder ook de Porsche Carrera Cup Benelux van start gaat. More news to follow!

RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 1 maart 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons