Barcelona: Winst in Barcelona voor Xavier Maassen

Xavier Maassen behoort na dit weekend tot het selecte rijtje namen dat dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux op het hoogste podium mocht staan. De #TeamPGZ by RedAnt Racing-rijder reed in de Catalaanse hoofdstad Barcelona een sterk weekend, kwam in de eerste race als derde over de meet alvorens een bestraffing te krijgen en won knap de tweede wedstrijd van het weekend. Hiermee laat Maassen, nu 42, zien dat hij nog niets aan snelheid en race-inzicht heeft ingeboet. Xavier Maassen is nu vijfde in de tussenstand van de snelste merkencup van de Benelux en heeft uitzicht op de vierde plaats, waarover op 8 en 9 oktober in het Duitse Hockenheim zal beslist worden.
Er zijn zo van die weekends dat je echt voelt dat het goed zit en dit was er zo één”, vertelde een zeer tevreden Xavier Maassen na afloop van de beide races op de Spaanse F1-track. “Het team en mijn ingenieurs Sabri en Edwin hebben een fantastische wagen klaargestoomd, de auto voelde echt top aan en we namen voor de beide races ook de juiste strategische keuzes. Ik moet #TeamPGZ by RedAnt Racing echt bedanken voor het werk dat er geleverd is en we kunnen alleen maar samen verder groeien.”

De eerste wedstrijd was een stevige afspraak, waarin Xavier Maassen een hele race in gevecht was met Rik Koen voor hem en dat voor de derde plaats op het podium. “Jammer genoeg was het bijzonder moeilijk inhalen, ik probeerde het meermaals, maar zat vast achter Rik. Op het einde heb ik het dan nog eens geprobeerd en jammer genoeg liep het fout en ik wist meteen dat ik de verantwoordelijkheid zou krijgen. Nu ik moest het proberen, ik had echt geen zin om zonder een poging als vierde over de meet te komen. Ik eindigde derde, maar de straf zette me terug naar de elfde plaats.

Knappe zege

De tweede race vond zaterdagnamiddag plaats, een wedstrijd waarin de snelle Limburger liet zien dat hij echt zijn plaats vooraan in het Porsche-kampioenschap waard is.
“Na een stevige openingsfase waarin uit de problemen bleef, kon ik aanpikken bij de leider en zijn tempo goed beantwoorden. Gedurende de wedstrijd bracht mijn crew aan de muur mij op de hoogte van een kleine tijdstraf voor de leider en dus heb ik uiteraard geen risico’s meer genomen. We wisten dat de zege voor ons was en hebben een foutloze race afgewerkt die resulteerde in de eerste algemeen voor #TeamPGZ by RedAnt Racing en mijn eerste overwinning sinds 2018. Dit is uiteraard een fantastisch gevoel, zeker als je ziet hoe jong mijn tegenstanders zijn!”

De laatste meeting van het seizoen vindt plaats op 8 en 9 oktober in Hockenheim in het kader van de finale van het DTM!