van der Horst

Barcelona: Winst voor Mercedes - titel voor Lamborghini

Podium Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Podium Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Tristan Vautier, Felix Serralles en Daniel Juncadella rijfden vandaag in Barcelona de winst binnen in hun AKKA ASP Mercedes-AMG GT3, maar het trio Andrea Caldarelli, Christian Engelhart en Mirko Bortolotti mag zich de Blancpain GT-kampioen noemen. Zij legden in de Grasser Racing Team Lamborghini #63 beslag op de derde plaats en stelden zo niet alleen de algemene Blancpain GT-titel veilig, maar grepen ook nog eens de Endurance Cup uit de handen van onder meer Maxime Soulet.
Start Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Start Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Tweede werd uiteindelijk de WRT Audi van Robin Frijns, Stuart Leonard en Jake Dennis. Na van pole te zijn begonnen zat WRT in de beginfase in een ideale positie. De startnummer 5 van onder meer Dries Vanthoor pakte immers meteen de tweede stek tijdens een turbulente start waarbij zowel de Strakka Racing McLaren van Jazeman Jaafar als de Rowe Racing BMW van Markus Palttala nog voor de startlijn al in de grindbak van de laatste bocht belandden. Ook een sterk gestartte Frédéric Vervisch kende pech in de eerste ronde.

Contact tussen de beide WRT Audi's vooraan
Contact tussen de beide WRT Audi's vooraan
Marcel Fässler wou in de vijfde ronde absoluut voorbij leider Leonard en bij die actie raakten de beide WRT-bolides elkaar zelfs. Een kleine remfout van de Brit zorgde ervoor dat Fässler alsnog naar de leiding kon doorstoten. Ook de Mercedessen van Franck Perera (HTP Motorsport) en de latere winnaar (AKKA ASP) werkten zich voorbij de Audi. Nog in de beginfase verloor de GRT Lamborghini #63 enkele plaatsen, maar die bolide werkte zich later in de wedstrijd terug naar voor.

Robin Frijns
Robin Frijns
Halverwege sloeg het noodlot echter toe voor Fässler, Vanthoor en Will Stevens na een contact van laatstgenoemde. Een kapotte ophanging voor de WRT Audi waarna Mercedes - een merk dat het hele weekend al erg sterk voor de dag kwam - maar al te graag de leiding overnam. Frijns was de ster van de eindfase, hij bracht de Audi #17 in tweede stelling en deed in de chicane zelfs een ultieme poging om op luttele meters van de finish nog de zege te grijpen. Dat lukte nipt niet, hij sneed even de bocht af en wist op dat moment al dat hij gas moest lossen.

M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Maxime Soulet had voor het begin van de seizoensfinale samen met Andy Soucek en Vincent Abril acht punten voorsprong in de Endurance Cup. Door de aanrijding van de Spanjaard scoorden de Bentley Boys echter een nulscore, onze landgenoot hield wel voldoende punten over om zich vice-kampioen te noemen. In de algemene stand was de tweede plaats voor Maxi Buhk en Franck Perera, zij werden vandaag samen met Jimmy Eriksson vierde in hun HTP Motorsport Mercedes.

Kampioenen Blancpain GT Series 2017
Kampioenen Blancpain GT Series 2017
Werpen we een blik op het Pro Am-kampioenschap, dan prijkt de naam van Alexander Mattschull (Rinaldi Racing Ferrari) daarin helemaal bovenaan. In de Endurance Cup stelde het Aston Martin-duo Jonny Adam / Ahmad Al Harthy de titel veilig. In het Am-kampioenschap van de Endurance Cup noteerden we een Belgisch succesje, Jacques Duyver (Kessel Racing Ferrari) had vandaag aan een derde plaats genoeg om de titel te pakken samen met teamgenoten Marco Zanuttini en David Perel. In de algemene Am Cup gaat laatstgenoemde zijn twee corijders vooraf met liefst 77 punten bonus.

--- Uitslag Main Race Blancpain GT Endurance Barcelona (pdf) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 1 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons