van der Horst

Bart Versluys debuteert met Ford Peerlings en Belgium Racing

Ford Fiesta van Bart Versluys
Ford Fiesta van Bart Versluys
Bart Versluys? Jawel, de flamboyante projectontwikkelaar en aannemer aan de Belgische kust debuteert weldra in de autosport en hij liet hiervoor zijn oog vallen op de unieke Ford-merkencup! Hij zal er uitkomen voor het team van Ford Peerlings & Belgium Racing, dat reeds twee auto’s laat rijden voor Dylan Derdaele en Philippe Huart.
“Zoals iedereen ondertussen weet, houd ik van snelle auto’s,” stelt Bart. “Om echt te genieten van de snelheid, biedt racen de beste opportuniteit. Met mijn kennis van auto’s en dan vooral de pk-rijkere versies, zou men mij wellicht verwachten in een dikkere bak. Ik ben een debutant, ik heb nog alles te leren en hiervoor is de Ford Fiesta Sprint Cup de ideale formule. De Fiesta heeft weinig vermogen en het is de piloot die het verschil maakt en niét de auto. Bovendien sta je er als piloot alleen voor en dien je het stuur niet te delen met anderen.”

De Ford Fiesta Sprint Cup is écht een sprintklasse voor piloten die voordien nog nooit op circuit hadden gereden of hoogstens ervaring opdeden in karting of endurance. Met deur-aan-deur gevechten staat de Ford Fiesta Sprint Cup borg voor spannende races en niet op zijn minst een vol veld Fiesta-coureurs die ronde na ronde voor elke plaats knokken! Allen rijden in een identieke Ford Fiesta ST-Line, circa 150 pk sterk, 950 kg licht, die voorzien is van een specifieke kit.
Gereden wordt op zowel Nederlandse als Belgische circuits, met de populaire Gamma Days op TT Circuit Assen – 100.000 toeschouwers -, Circuit Zandvoort of Superprix op Circuit Zolder als hoogtepunten, zonder een bezoek te vergeten aan wat bekend staat als het “mooiste circuit ter wereld”! Het is op dat Circuit van Spa-Francorchamps dat Bart Versluys zijn allereerste race zal betwisten.

“Ik had er graag bij geweest tijdens de eerste meeting op Circuit Zolder, maar ik moet mijn vergunning nog behalen en het eerstvolgende examen van RACB Sport vindt plaats na de Superprix Zolder,” zegt hij over het verstek voor de openingsmanche. “Dat laat mij toe mij optimaal voor te bereiden en hierbij zal ik perfect begeleid worden door Dylan en Philippe. Het snelle Spa-tracé boezemt mij geen angst in, ik hou nu éénmaal van de zuivere snelheid en kijk er naar uit om op het Grand Prix-circuit te racen!”

Elk weekend van de Ford Fiesta Sprint Cup krijgen de schier veertig Fiesta-piloten en dus ook Bart Versluys een vrije training van veertig minuten, twintig minuten kwalificaties en tenslotte twee sprints van vijfentwintig minuten onder de wielen geschoven.

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 22 mei 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons