van der Horst

Bathurst 12H: Audi brengt derde wapen aan de start

Audi Sport Team Valvoline - Bathurst 12 Hour
Audi Sport Team Valvoline - Bathurst 12 Hour
Drie exemplaren van de Audi R8 LMS GT3 strijden over een maand mee voor de overwinning in de 12 Uur van Bathurst, openingswedstrijd van de Intercontinental GT Challenge (IGTC). De Duitse constructeur viste vorig jaar helemaal achter het net in de Australische uithoudingsrace en laat Audi Sport Team Valvoline daarom dus niet twee, maar drie bolides inzetten.
Een van de negen rijders werd overigens al bevestigd: de Australiër Garth Tander was in februari 2019 nog de teamgenoot van Fred Vervisch en maakt ook in 2020 deel uit van de line-up. De acht overige namen worden afgevaardigd door Audi Sport en de veronderstelling is dan ook dat niet alleen de West-Vlaming, maar ook Limburger Dries Vanthoor zal racen 'down under'.

Bathurst 12 Hour 2019
Bathurst 12 Hour 2019
Audi Sport won de race rond de klok aan Mount Panorama driemaal (2011, 2012 en in 2018 met WRT) en kan mits een vierde succes mederecordhouder worden, samen met Mazda. Het Japanse merk behaalde zijn zegereeks aan het einde van de vorige eeuw met de RX-7, toen de wedstrijd nog was voorbehouden aan toerwagens.

De 12 Uur van Bathurst vindt plaats tijdens het weekend van 1 en 2 februari.

Foto's: Bathurst 12 Hour



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op donderdag 2 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons