van der Horst

Bathurst 12H: Bentley en Ferrari missen kwalificatie na crash

Bentley Continental GT3 - Bentley Team M-Sport
Bentley Continental GT3 - Bentley Team M-Sport
Twee zegekandidaten voor de Bathurst 12 Hour zullen hun kansen in de kwalificaties niet kunnen verdedigen. Zowel de Bentley Continental #8 als de Ferrari 488 GT3 #27 van HubAuto crashten in de slotfase van de vijfde vrije training. Vooraan snoepte Dries Vanthoor (#2 Audi R8 LMS) in laatste instantie nog de beste rondetijd af van Marco Mapelli (#63 Lamborghini Huracan).
  • Skylimit Events
De crash van Bentley-rijder Oliver Jarvis werd vermoedelijk veroorzaakt door remproblemen, aangezien de Brit er aan het einde van het rechte stuk niet in slaagde om zijn Continental af te remmen. De troepen van Malcolm Wilson hebben aangegeven de kwalificaties te zullen missen, maar stomen de auto klaar voor de race van morgen. Bij HubAuto Corsa is er nog geen nieuws over de beschadigde Ferrari, waarmee Daniel Serra in een van de snelste bochten in de muur belandde.

Lamborghini Huracan GT3 - FFF Racing Team
Lamborghini Huracan GT3 - FFF Racing Team
Lamborghini-fabrieksrijder Marco Mapelli hield FFF Racing Team lang bovenaan de hiërarchie. Een inspanning van Dries Vanthoor (Audi), op enkele minuten van de zwart-witgeblokte vlag, maakte daar echter een einde aan. Onze landgenoot en de Italiaan hielden elkaar in evenwicht, de tegenstand volgde al op meer dan een halve seconde. Ook voor Porsche, BMW, McLaren, Mercedes en Bentley was er plek in de top 10.

De kwalificatie, verdeeld in twee delen, wordt aangevat omstreeks 2.40u Belgische tijd.

Foto's: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 1 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons