van der Horst

Bathurst 12H: Bentley en Soulet scoren dominante zege!

Bentley Continental GT3 #7
Bentley Continental GT3 #7
Team M-Sport Bentley heeft op overtuigende wijze de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour gewonnen. De Continental GT3 #7 van Maxime Soulet, Jordan Pepper en Jules Gounon was heel de race vooraan te vinden en versloeg de GruppeM Racing Mercedes-AMG GT3 Evo #999 van Raffele Marciello, Felipe Fraga en Maxi Buhk. De voornaamste uitdager werd meteen na de finish echter bedacht met een halve minuut straftijd voor een onregelmatige laatste pitstop. De editie 2020 van de openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge werd overigens gewonnen met een nieuw afstandsrecord. De verwachte regen bleef uit en viel pas bij het vallen van de finishvlag.
Gounon, Pepper & Soulet
Gounon, Pepper & Soulet
De wedstrijd stond in het teken van heel wat lekke banden. Ook de uiteindelijke winnaar bleef niet gespaard, al was de timing wel een meevaller. Met nog een uur op de klok stond de #7 lek bij het aansnijden van de 'The Chase' op het einde van de ronde. De strategie en de leiding hielden echter stand. Uitdager Marciello onderging hetzelfde lot op 10 minuten van het einde, de extra pitstop die volgde bleek overigens fataal daar de wagen bleef draaien tijdens de uitvoering ervan. Marciello vocht terug en kwam als tweede over de meet op een kleine 40 seconden, maar de #999 viel uiteindelijk dus terug naar de zesde plek.

De 59 Racing McLaren 720S GT3 #60 van Tom Blomqvist, Ben Barnicoat en Alvaro Parente schoof zo op naar de tweede plaats, voor de Triple Eight Mercedes Evo van Shane van Gisbergen, Jamie Whincup en Maxi Goetz. Misschien had er wel meer ingezeten voor McLaren, want ook de #60 kreeg in de tweede wedstrijdhelft een halve minuut straftijd (snelheid pitlane) en ook nog eens een drive through voor het negeren van de blauwe vlag.

Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R
Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R
De Absolute Racing Porsche 911 GT3 R #911 van onder meer polesitter Matt Campbell overkwam een achterstand van een ronde om alsnog als vierde te eindigen op één seconde van het podium. De top vijf werd vervolledigd door de Craft Bamboo Black Falcon Mercedes Evo #77, die ook al kreeg af te rekenen met een lekke band in de slotfase.

Earl Bamber Racing - Porsche 911 GT3 R
Earl Bamber Racing - Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor moest vrede nemen met de negende plaats nadat de EBM Porsche met startnummer #1, die hij deelde met Earl Bamber en Craig Lowndes, eerder in de wedstrijd moest afrekenen met remproblemen. Audi faalde collectief, de #2 van Dries Vanthoor en Frederic Vervisch viel terug met sensorproblemen.

Later meer...

Foto's: Bentley MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op zondag 2 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons