van der Horst

Bathurst 12H: McLaren maakt Pro line-up bekend

59 Racing - McLaren 720 GT3
59 Racing - McLaren 720 GT3
Over twee weken wordt de Bathurst 12 Hour betwist op de wereldberoemde Mount Panorama en ook McLaren tekent present voor de race rond de klok. Daarvoor rekent het op de hulp van lokaal team 59 Racing en stuurt het drie Europese rijders richting Australië met Alvaro Parente, Ben Barnicoat en voormalig BMW-fabriekspiloot Tom Blomqvist.
  • STX Motorhomes
Alvaro Parente
Alvaro Parente
Voor Parente is het een terugkeer naar het vertrouwde nest. In 2018 kwam de Portugees voor het laatst uit voor de Britse constructeur en hij was er ook bij toen McLaren de editie van 2016 won, toen nog met Côme Lédogar en Shane Van Gisbergen. Ditmaal rijdt hij samen met Ben Barnicoat en Tom Blomqvist, beiden debutanten in de openingsmanche van de IGTC.

Ook voor de McLaren 720 GT3 wordt het de vuurdoop in Bathurst, nadat de Britse bolide vorig jaar tijdens de 10 Uur van Suzuka al eens deel had uitgemaakt van het officieuze wereldkampioenschap voor GT-wagens. Toen zat onder meer oud-Formule 1-kampioen Mika Hakkinen aan de knoppen.

59 Racing brengt nog een tweede exemplaar van de McLaren aan de start. Het drietal dat de dienst zal uitmaken in de Silver Cup wordt morgen bekendgemaakt.

Foto's: 59 Racing - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 20 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons