van der Horst

Bathurst 12H: Mercedes snel op vrijdag, Nissan forfait

Triple Eight - Mercedes-AMG GT3 #888
Triple Eight - Mercedes-AMG GT3 #888
De 12 Uur van Bathurst is op gang getrapt met vier vrije oefensessies op vrijdag, waaronder een halfuur exclusief voorbehouden aan Bronze- en Silver-rijders. In dat eerste gedeelte was de snelste tijd voor KCMG-rijder Josh Burdon, die zijn Nissan enkele minuten voor het einde echter in de muur parkeerde. De Australiër en zijn teamgenoten Katsumasa Chiyo en Tsugio Matsuda geven forfait voor de wedstrijd. De beste tijd was voor de #888 Triple Eight Mercedes-AMG GT3.
Mount Panorama heeft een eerste slachtoffer geëist. Josh Burdon, Katsumasa Chiyo en Tsugio Matsuda reden vorig jaar nog even aan de leiding met hun Nissan GT-R van KCMG, maar zullen nu niet eens op de startgrid verschijnen. Fatale schade aan het chassis links achteraan betekent dat het team uit Hong Kong verder moet met één wagen. Burdon zat aan het stuur toen de GT-R de muur raakte in Reid Park.

Audi Sport Team Valvoline - Dries Vanthoor/Frédéric Vervisch
Audi Sport Team Valvoline - Dries Vanthoor/Frédéric Vervisch
In de tweede vrije training was het aan Mercedes-rijder Maro Engel om brokken te maken. Een schuiver in Griffins Bend zorgde voor lichte schade achteraan op de auto van Craft Bamboo en Black Falcon. De Duitse constructeur sloot de eerste dag wel af met een uitstekend rapport, aangezien de AMG GT3 driemaal vooraan te vinden was. De toptijd was voor Shane van Gisbergen en Triple Eight Race Engineering (#888).

Bentley Team M-Sport - Maxime Soulet
Bentley Team M-Sport - Maxime Soulet
Laurens Vanthoor (#1 EBM Porsche) streed om de plek van beste Belg met het duo Dries Vanthoor-Frédéric Vervisch (#2 Team Valvoline Audi). Beide wagens waren systematisch in de top 10 te vinden. Maxime Soulet (#7) en Bentley beleefden een valste start en kwamen door een motorwissel niet aan de start van de laatste sessie. De tweede Continental (#8) kampte met een haperende versnellingsbak.

Vanavond vindt in Bathurst nog een vijfde vrije training plaats, met vannacht de twee kwalificatiesessies en uiteindelijk de shootout voor de top 10. Morgenochtend kennen we dus de polesitters.

--- Bathurst 12 Hour - Vrije Training 1 (PDF) ---
--- Bathurst 12 Hour - Vrije Training 2 (PDF) ---
--- Bathurst 12 Hour - Vrije Training 3 (PDF) ---
--- Bathurst 12 Hour - Vrije Training 4 (PDF) ---
 


Foto's: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 31 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons