van der Horst

Bathurst 12H: Soulet en Bentley leiden halfweg

Maxime Soulet - Bentley Continental GT3
Maxime Soulet - Bentley Continental GT3
Goed en slecht nieuws voor onze landgenoten in de 12 Uur van Bathurst. Bentley-rijder Maxime Soulet (#7) en teamgenoten Jordan Pepper en Jules Gounon dienen Mercedes van antwoord, nadat drie exemplaren van de AMG GT3 even van de koppositie hadden geproefd. Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch (#2 Team Valvoline) verdwenen uit de kopgroep na een probleem met de begrenzer.
De toeschouwers werden getrakteerd op een spectaculaire openingsfase, enerzijds door een spectaculaire start van Maximilian Buhk (#999 Mercedes - GruppeM) - van de derde na de eerste plek nog voor de eerste bocht - en anderzijds dankzij Ben Barnicoat. In zijn #59 McLaren 720s GT3 van 59 Racing dook hij voorbij de Mercedes-rijder, niet zonder eerst licht contact te maken. Beide wagens kwamen ongehavend uit het incident.

De Britse GT3-bolide bleef in de pits van het peloton, tot het kwik in Bathurst begon te stijgen. En die omstandigheden kwamen de drie Mercedes, en later vooral de Bentley van Maxime Soulet bijzonder goed uit de verf. Porsche probeert het tempo te volgen, maar kreeg een mokerslag door een lekke band bij polesitter Matt Campbell (#911 Absolute Racing). Van de twee andere GT3-R lijkt vooral het exemplaar van Laurens Vanthoor (#1 EBM) in staat om terug te slaan. Al moet er daarvoor misschien wel gerekend worden op eventuele regen later in de namiddag.

Maxime Martin - Aston Martin Vantage GT3
Maxime Martin - Aston Martin Vantage GT3
Audi heeft trouwens maar één wapen meer in de strijd, na een ferme klapper voor Gart Tander (#22 Team Valvoline). Het was een van de weinige crashes op Mount Panorama, waar nu al meer dan drie uur onafgebroken wordt geracet. De teamgenoot van Maxime Martin zorgde voor een van de twee overige neutralisaties: Côme Ledogar verloor de controle over zijn Aston Martin van Garage 59 in de afdaling.

De winnaar van de openingsmanche van de IGTC kennen we morgenvroeg om 7.45u Belgische tijd.

Foto's: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zondag 2 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons