van der Horst

Bathurst 12H: titelverdediger Porsche op pole, weekend ontsierd door crashes

Porsche 911 GT3-R - Matt Campbell
Porsche 911 GT3-R - Matt Campbell
Porsche start de 12 Uur van Bathurst 2020 waar het de editie van vorig jaar is geëindigd: helemaal vooraan. Matt Campbell (#911 Absolute Racing), in 2019 nog de ster van de wedstrijd, gaf opnieuw zijn visitekaartje af door zowel in de kwalificatie als in de shootout sneller te zijn dan zijn concurrenten. Onze landgenoten vielen net buiten de top 10.
  • St. Paul
Zeven verschillende merken mochten deelnemen aan de shootout. Alleen Bentley (elfde met de auto van Maxime Soulet), BMW en Honda waren niet snel genoeg. Ferrari mag een derde overwinning op Mount Panorama nu al vergeten: na de crash van Daniel Serra (#27 HubAuto Corsa) werden niet genoeg reserveonderdelen gevonden om de 488 GT3 te herstellen.

HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
De Braziliaanse fabrieksrijder was lang niet het enige slachtoffer op zaterdag, in die mate zelfs dat er vanavond slechts 34 wagens op de startgrid zullen staan. In de Pro-categorie verdween ook de #62 Aston Martin van het trio Kirchhöfer-Ghiotto-Caldwell (R-Motorsport) na een zware klapper van de Duitser. Een stevige crash tussen een Mercedes uit de Pro Am-klasse en een van de MARC Cars had beide wagens een halfuur al definitief uitgeschakeld.

Ook onze landgenoot Frédéric Vervisch (#2 Audi R8 LMS GT3) maakte contact met de bandenmuur in een van de snelste bochten van het circuit. De West-Vlaming en teamgenoot Dries Vanthoor mogen hun weekend gelukkig wel voortzetten, al kon de jonge Limburger zijn snelste ronde niet afwerken door de crash van een Lamborghini in de slotfase van Q2. Het bleef daardoor bij een veertiende rondetijd. Zodoende ging de eer van eerste Belg op de startgrid naar Laurens Vanthoor van wie de Earl Bamber Racing Porsche de start neemt van op de vijfde plaats.

De 12 Uur van Bathurst, openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge (IGTC), start vanavond omstreeks 19.45u Belgische tijd.

--- Bathurst 12 Hour 2020 - Kwalificatie 1 (PDF) ---
--- Bathurst 12 Hour 2020 - Kwalificatie 2 (PDF) ---
--- Bathurst 12 Hour 2020 - Pirelli Top Ten Shootout (PDF) ---
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is terrifying 😱😱 . #B12hr #VASC

Une publication partagée par Liqui-Moly Bathurst 12 Hour (@bathurst12hr) leFoto's: Intercontinental GT ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 1 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons