van der Horst

Bathurst 12H: veertig wagens op indrukwekkende deelnemerslijst

Bathurst 12 Hour 2019
Bathurst 12 Hour 2019
De Intercontinental GT Challenge (IGTC) begint het seizoen 2020 met een hoogtepunt: maar liefst veertig wagens pronken op de voorlopige deelnemerslijst van de 12 Uur van Bathurst, waaronder meer dan de helft in de Pro-categorie. Elf merken doen een gooi naar de overwinning en twee daarvan - Lamborghini en Honda - doen dat voor het eerst. De race rond de klok in Bathurst vindt plaats tijdens het eerste weekend van februari.
Vorig jaar was al duidelijk geworden dat het mondiale kampioenschap van SRO, dat met GT3-bolides vijf continenten aandoet, op kruissnelheid was gekomen: acht merken hadden zich ingeschreven voor het volledige seizoen en de wedstrijden waren stuk voor stuk om duimen en vingers van af te likken. Dat lijkt over een maand in Bathurst niet anders te zijn. Waar vorig jaar 14 professionele bezettingen op de startgrid stonden, stijgt dat aantal naar 21... 

Porsche 911 GT3-R - Earl Bamber Motorsport
Porsche 911 GT3-R - Earl Bamber Motorsport
Porsche - met onder meer regerend winnaar Earl Bamber Motorsport en vermoedelijk ook onze landgenoot Laurens Vanthoor - verdedigt zijn titel op Mount Panorama en doet daarvoor ook een beroep op thuisrijder Matt Campbell, die een van beide wagens van Absolute Racing bestuurt. De Australiër klopte elf maanden geleden de Aston Martin van Jake Dennis (R-Motorsport), die opnieuw van de partij zal zijn in het gezelschap van Scott Dixon en Rick Kelly, op een van beide nieuwe exemplaren van de Vantage GT3.

De volledige deelnemerslijst - voorlopig nog zonder rijders - overlopen zou onbegonnen werk zijn, maar opvallend is verder de terugkeer van McLaren, dankzij het Australische 59 Racing, en de deelname van zowel de HubAuto Corsa Ferrari als beide KCMG Nissan, ondanks enkele vraagtekens tijdens de winterperiode. Bentley, Audi (met Fred Vervisch en Dries Vanthoor), Mercedes, BMW, Lamborghini en Honda maken de imponerende reeks compleet.

Bentley Team M-Sport
Bentley Team M-Sport
Respectievelijk zeven en zes teams wagen zich aan de Pro Am- en Silver-categorie, terwijl het peloton wordt aangevuld met twee GT4-wagens en vier exemplaren van de originele MARC Car. Extra inschrijvingen vallen volgens de organisatie niet uit te sluiten.

De 12 Uur van Bathurst vindt plaats in New South Wales, een van de deelstaten die momenteel het zwaarst getroffen worden door de verschrikkelijke bosbranden. Toch komt de organisatie van de Australische race rond de klok niet in het gedrang, zo werd gisteren nog bekendgemaakt.

--- DEELNEMERSLIJST BATHURST 12 HOUR 2020 (PDF) ---

Foto's: Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op maandag 6 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons