van der Horst

Finaleraces: Stevens Motorsport wil winnen in Assen

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Het Belcar Endurance Championship is toe aan de allerlaatste afspraak van het seizoen 2019. Toch heeft het Belgische Kampioenschap uithouding op circuit nog een nieuwigheid in petto, want het slotakkoord wordt ingezet in de Nederlandse provincie Drenthe, meerbepaald op het befaamde TT Circuit in Assen. Een nieuw circuit, zowel voor Jochen Stevens als Laurent Vandervelde, maar de ambitie is onveranderd: de zege!
  • MF Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
“Elke wedstrijd waar we dit jaar aan de finish stonden, sloten we af op het podium”, analyseert Jochen Stevens. “Het zou dus flauw zijn om bij de volgende afspraak die ambitie niet te koesteren. Meer nog: we viseren in deze seizoensfinale niet enkel de zege in onze klasse, we willen de grand slam: de pole, de snelste ronde én de zege! Dat zou een mooie beloning zijn voor onze sponsors en het team die ons het ganse seizoen steunden. Ik besef dat het niet eenvoudig zal zijn, want ik reed tot nu toe nog nooit op Assen en zal het circuit dus moeten ontdekken bij de trainingen. Mijn teamgenoot Laurent en ikzelf weten echter dat we een goede wagen en een topteam hebben en dat geeft ons veel vertrouwen.”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Nadat Claude Bal Stevens Motorsport versterkte bij de vorige twee races, deelt Jochen Stevens de wagen dit weekend enkel met Laurent Vandervelde. Ook de Brusselaar steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “We revancheerden bij de vorige race in Zolder, slechts twee weken geleden, op de perfecte manier na de teleurstelling van de 24 Hours of Zolder waar een concurrent ons van de baan tikte en daarmee niet alleen onze zegeambities, maar ook onze titelhoop aan diggelen gooide. Zonder dat puntenverlies, stonden we nu comfortabel op kop. Goed, het zij nu zo. We moeten vooral naar onszelf kijken en proberen zoveel mogelijk punten te scoren. In de tussenstand maken we namelijk mathematisch nog kans op de titel, al hebben we het niet meer zelf in de hand. Jochen en ik mikken bijgevolg op een derde zege dit seizoen, daarmee zouden we zeker zijn van de bronzen medaille in de eindstand van Belcar 5, al de rest is een bonus.”

De laatste Belcar-wedstrijd van het seizoen wordt op gang gevlagd op zondag 20 oktober om klokslag 10 uur en 125 minuten later kennen we de winnaars. Op zaterdag staan de vrije training (10u25) en de kwalificaties (17u10) op het programma.

Persbericht Stevens MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 17 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons