van der Horst

Belcar-gezicht Andy Jaenen maakt de balans op na het DTM-weekend

Start Belcar 2019 tijdens DTM manche
Start Belcar 2019 tijdens DTM manche
Andy Jaenen is een van de gezichten achter het Belcar Endurance Championship. De Limburger zag hoe "zijn" kampioenschap afgelopen weekend bijna uit zijn voegen leek te barsten met vijftig wagens op de grid. Hij blikt in een gesprek met Autosport.be terug op de manches verreden in het openingsweekend van het seizoen 2019.
No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
"Voor de start van het weekend was ik enorm tevreden met de opkomst van teams en rijders voor de seizoensopener", lacht Jaenen. "Nu, na afloop van beide races kan ik stellen dat ik ook zeer tevreden ben dat de rijders sprint gereden hebben met een endurance-mindset. Ik bedoel daarmee dat er op de piste zeer fair is gereden en er niemand van de baan werd geduwd. Het ziet er naar uit dat we een enorm spannend kampioenschap tegemoet gaan. De prototypes bleken enorm snel dit weekend, maar toch stonden Fred Bouvy en Damiens Coens mee op het algemene podium. Ik verwacht veel van hen dit seizoen, als zij regelmatigheid aan de dag kunnen leggen, zijn ze volgens mij een serieuze kandidaat voor de algemene titel!"

Start Belcar race 1 DTM weekend
Start Belcar race 1 DTM weekend
De aantrekkingskracht van een kampioenschap als de DTM heeft het deelnemersaantal voor de Belcar-seizoensopener flink de hoogte in gejaagd, in die mate zelfs dat er een aantal wagens vanuit de pitlane diende te starten. Of we ook bij de volgende races een vol veld mogen verwachten? "Ik denk dat we toch wel consistent zullen afkloppen boven de veertig deelnemers. Er zijn een 38-tal vast ingeschreven wagens, maar daarnaast verwacht ik elke race wel minstens vier à vijf losse inschrijvingen. Bovendien, ik hoorde sommigen voor de start van het seizoen zeggen dat 50 wagens te veel is op 4km, wel... dat impliceert elke 80 meter een wagen en ik kan stellen dat dat geen enkel probleem vormt, zolang mensen verstandig rijden. En in Belcar is er verstandig gereden. Het bilan is dus uiterst positief!"

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 21 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons