van der Horst

NRF: Tim Joosen bezorgt Deldiche Racing pole - Norma overheerst

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Tim Joosen heeft in zijn Deldiche Racing Norma M20 FC de pole veroverd voor de openingswedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2018. De eerste twee startrijen worden trouwens bevolkt door de Norma's, met Belgium Racing wederom als primus bij de GT's. Dylan Derdaele bleef nipt de merkgenoten van No Speed Limit en Independent Motorsports voor.
VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
De Belgium Driver Academy vzw Wolf GB08, de PK Carsport Porsche 991 en de PG Motorsport Porsche maakten de top tien vol. De imposante MARC Cars BMW M2 van VR Racing/Qvick Motors klokte de twaalfde tijd net achter de Comparex Racing by EMG Porsche. VGL Racing overvleugelde niet geheel onverwacht de GT4's in Belcar 3. De Saker RapX hield uiteindelijk Bart Van Samang af in de MSE BMW M4 GT4, met meer dan anderhalve tel bonus. Koen de Wit plaatste zijn BMW op de vierde plaats in de klasse tussen de twee SRT Mercedes.

VDW Motorsport - BMW Z3
VDW Motorsport - BMW Z3
De BMW Z3 van VDW Motorsport pakte de pole in Belcar 4 voor de Heli Racing BMW 120D en de G&R Motorsport BMW M3. AR Performance scoorde een hattrick in Belcar 5. Uiteindelijk kwamen er 33 wagens in actie, vier meer dan tijdens de trainingen gisteren.

Morgen om 14.50u wordt het startschot gegeven voor de race over 125 minuten. Een PDF van de uitslag hebben we helaas nog niet kunnen vastkrijgen van de organisatie...

Bekijk ook zeker de foto's van het Belcar Endurance Championship van de kwalificatie.

Update

Heli Racing - BMW 120D
Heli Racing - BMW 120D
Na de race werden heel wat deelnemers bestraft, hoofdzakelijk voor het overschrijden van de limieten van de piste en een onaangepaste snelheid in de pitlane. Daardoor promoveerde Independent Racing in Belcar 1 naar P2 ten koste van No Speed Limit. In Belcar 2 veranderde er niets aan de kop, terwijl in Belcar 3 SRT de derde tijd overnam Koen De Wit. Belcar 4 werd compelet overhoop gegooid: Heli Racig is primus, voor R&J Racing en G&R Motorsport. Eerdere polesitter VDW Motorsport viel terug naar de laatste plaats. In Belcar 5 tenslotte is er nog steeds een hattrick voor AR Performance, al was het "nieuwe" exemplaar #88 primus voor de zusterwagens #69 en #70.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons