van der Horst

Oschersleben: PK Carsport Audi klopt Belgium Racing Porsche #99 voor pole

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi van Stienes Longin, Bert Longin en Peter Guelinckx heeft de pole bemachtigd voor de Belcar-manche in het Duitse Oschersleben. Belgium Racing had lange tijd de pole in handen; eerst met het exemplaar van Dylan Derdaele/Michael Cool, daarna met dat van Koen Wauters en Jos Menten en nadien terug met de #99, tot Stienes Longin in de absolute slotminuten orde op zaken stelde en de beste uitgangspositie greep. Een belangrijke eerste stap dus in de jacht op de eerste seizoenszege voor de leider in de BK-tussenstand.
  • Dreamdrive
De #1 Audi krijgt op de eerste rij dus de #99 van Belgium Racing naast zich, gevolgd door de twee overige GTA-deelnemers, de Belgium Racing Porsche #98 en de RedAnt Racing Porsche #78 van Michiel Haverans en John De Wilde. Cédric Wauters, ditmaal in de Dirkx Motorsport Mercedes-AMG GT4, pakte de pole in GTB en start bijgevolg als vijfde algemeen. Beste toerisme was de GTE Racing Cupra TCR op een negende plaats algemeen. De JJ Motorsport BMW 330i van de familie Werckx klopte de BMW van Yana Loeman en Cédric Baeten voor de pole in de kleinste toerismeklasse. Uiteindelijk kwalificeerden 17 wagens zich voor de voorlaatste Belcar-manche van 2023. Het startschot wordt morgen gegeven om 11u30.

--- Uitslag kwalificatie Belcar Oschersleben 2023 (pdf) ---

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 23 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons