van der Horst

Belcar Race Day: Christoff Corten gaat weer racen

Christoff Corten, Bert en Stienes Longin
Christoff Corten, Bert en Stienes Longin
Wat een jaar… Corona zorgde voor heel wat problemen op erg diverse vlakken en uiteraard werd de autosport ook getroffen, al staat dat helemaal in de schaduw van al het menselijke leed dat de ziekte veroorzaakte. Maar ook hier is er licht aan het einde van de tunnel en iedereen hoopt zo snel mogelijk weer een meer normaal leven op te nemen. Nu zondag kan dat al voor de rijders van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. Weliswaar met de strengst mogelijke veiligheidsvoorzieningen, is de organisatie erin geslaagd om voor de eerste manche van het nationale uithoudingskampioenschap de nodige toelatingen van de overheden te krijgen. Dit huzarenstukje is te danken aan de sterke organisatie van ons nationaal kampioenschap en dus… “Gaan we racen!”, weet een zeer blije Christoff Corten.
  • G&A Motors Motorsport
Iedereen weet hoe moeilijk de afgelopen maanden zijn geweest en we zijn nog niet aan de meet van de wereldwijde Corona-pandemie. Maar dat mag niet betekenen dat er niet een oplossing kan gezocht en gevonden worden voor problemen die zich nu voordoen. Publiek op sportevenementen is voorlopig nog uit den boze, maar racen kan dus wel weer, uiteraard met een strikt respect voor de opgelegde normen. Zondag om 14u30 zullen de motoren dus eindelijk weer draaien en gaan ook Stienes en Bert Longin, samen met Christoff Corten aan het seizoen beginnen in hun Norma M20FC in de Belgische kleuren. Het Franse Krafft Racing zorgt opnieuw voor de technische inzet van de wagen, die vorig seizoen al vicekampioen werd.

Christoff Corten: “We gaan weer racen, verdorie, hier heb ik naar gesnakt. We zitten ondertussen al negen maanden te wachten op een race, dat werd erg lang. Ik ben er zeker van dat we veilig gaan kunnen werken, de maatregelen zijn strikt genoeg en we zagen al in het buitenland en op andere Belgische circuits dat autosport nu eenmaal een sport is die zich relatief makkelijk laat beoefenen in de gegeven omstandigheden. Wij rijden niet in peloton of springen op elkaar na afloop van de wedstrijd (lacht). Ik kijk ontzettend naar de race uit en ben heel blij dat we aan ons seizoen kunnen beginnen. En laat me nu al mijn partners bedanken voor deze schitterende opportuniteit!”

Op zaterdagmiddag (16u45) krijgen de proto-, GT- en toerwagen-teams tijdens een vrije testsessie de gelegenheid om de dikke laag stof van hun bolides te blazen, om zo helemaal klaar te zijn voor de kwalificaties op zondagochtend (10u30). Om 14u30 gaat dan – eindelijk! – de eerste race van het Belcar Endurance Championship 2020 van start, om drie uur later te worden afgevlagd.

Persbericht Christoff CortenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 5 augustus 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons