van der Horst

België: Mercedes, wie anders, in de eerste vrije training

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
Op een verlaten circuit van Spa-Francorchamps werd vrijdagmorgen de eerste vrije sessie in aanloop naar de GP van België verreden. Zoals naar gewoonte vonden we de beide Mercedes rijders terug bovenaan de tabellen met Valtteri Bottas (1:44.493) voor Lewis Hamilton (1:44.562). Ferrari kende een moeilijke sessie en Charles Lerclerc en Sebastian Vettel kwamen niet verder dan respectievelijk de veertiende en vijftiende tijd.
Max Verstappen (Red Bull) reed de derde tijd in 1:44.574 waarna de twee Racing Points van Sergio Pérez en Lance Stroll volgden. Alex Albon (Red Bull) klokte de zesde tijd voor Esteban Ocon (Renault), Catlos sainz (McLaren) , Daniel Ricciardo (Renault) en Lando Norris (McLaren).

Het circuit ligt blijkbaar de Ferrari motoren niet. De Ferraris kwamen niet vooruit en konden enkel de Williams wagens achter zich houden terwijl de beide Haas bolides en de Alfa Romeo van Giovinazzi, allen uitgerust met een Ferrari krachtbron, al snel motorproblemen kenden en geen tijd wisten neer te zetten.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons